OLIMPIK

Spremniji i uigraniji smo nego jesenas

Avaz.ba

1.3.2019

Olimpik na otvaranju drugog dijela sezone, nakon više od 100 dana zimske pauze, u nedjelju (15 sati) na sarajevskoj Otoci dočekuje Vitez.

- Zadovoljan sam kako je ekipa odradila pripreme, ali i svim drugim urađenim tokom zimskog perioda, rekao je šef stručnog štaba Olimpika Esad Selimović, te dodao:

– Uradili smo sve što smo planirali tokom prethodnog perioda. Kompletirali smo ekipu na vrijeme i imali priliku da od samog starta priprema radimo sa svim igračima na koje računamo za proljetnu trku.

Ekipa je, prema njegovom mišljenju, odigrala dovoljan broj utakmica i uigrana.

– Iako je zimski period u našoj državi klimatski nepovoljan, mogu reći da je uprava kluba obezbijedila sve uslove kako bismo se što bolje spremili. Kako je vrijeme odmicalo ekipa je poprimala fizioniomiju kakvu smo zamislili na startu priprema. Naša dva najbolja susreta koja smo odigrali su protiv Željezničara i Slavije u finišu priprema i mogu reći da u proljetni dio sezone, u odnosu na jesen, ulazimo spremniji i uigraniji – konstatuje Selimović.

„Vukovi“ su tokom zimskog prijelaznog roka angažovala nekoliko fudbalera, a Selimović je zadovoljan sa igračkim kadrom kojim raspolaže.

– U tim je stiglo nekoliko igrača koji su dosta iskusni i imaju kvalitet sa kojim će naša igra dobiti novu dimenziju. Paralelno sa tim angažovali smo nekoliko mladih igrača, koji će u budućnosti biti oslonac tima, što je naš cilj – za je rekao trener Olimpika.

Cilj prvo mjesto i Premijer liga BiH 

– Mi ćemo u svaku utakmicu, pa tako i ovu predstojeću sa Vitezom, ući sa jasnim ciljem, a to je pobjeda. Nećemo se osvrtati na druge, već samo na sebe. Želimo da mi budemo pravi na terenu i da implementiramo sve ono što radimo na treninzima. U svakom slučaju, počinje borba za bodove, a mi ih želimo osvojiti što više i na kraju zauzeti prvo mjesto i ostvariti plasman u Premijer ligu BiH, rekao je Selimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.