GENIJALAC

Mesijev učinak bez Čavija, Inijeste i Nejmara sablaznit će i najveće kritičare

Sinoć postigao novi nevjerovatan pogodak

Mesi: Nevjerovatne predstave

Avaz.ba

3.4.2019

Lionel Mesi (Messi) u dresu reprezentacije izgleda poput ispodprosječnog stopera, takav mu je utjecaj na ekipu prepunu skromnih fudbalera s kojom je nemoguće osvojiti išta.

Njegovi su kritičari uvjereni da ne može biti najbolji svih vremena sve dok ne osvoji nešto s reprezentacijom, jer dosad nije osvojio ništa, smatrajući da su za njegove igre i podvige uveliko zaslužni do sada bili Čavi (Xavi), Inijeste (Iniesta) ili Nejmar (Neymar), ili da ne može naprosto igrati što neće imati nekoga uz sebe, najnovije otkriveni podatak mnoge bi kritičare mogao navesti da preispitaju svoje stavove.

Naime, Lionel Mesi, istina je, ne može sve sam, ali je vrhunski majstor i bez spomenutog trojca. Tačnije, to što njih nema ne predstavlja mu mnogo problem, bez obzira što je danas stariji i, prema vlastitom priznanju, slabije se i manje kreće.

Golom iz slobodnjaka protiv Espanjola Mesi je stigao do brojke od 40 golova u sezoni i to desetu godinu zaredom. Briljirao je i protiv Viljareala (4:4), postigavši nevjerovatan gol iz slobodnjaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.