VALTER KUP

Oduševili Miljak iz Dinama, Kosov iz Crvene zvezde, Lamadžema iz Sarajeva...

Avaz Sport

8.4.2019

U nedjelju je završen 2. međunarodni fudbalski turnir Valter kup – „Sarajevo 2019“, na kojem je nastupilo 3.000 učesnika iz 12 država.

Pobjednik u kategoriji do 15 godina je NK Brinje Grosuplje, dok su nade zagrebačkog Dinama bili najbolji u kategoriji do 13 godina, a Olimpija iz Ljubljana do 11 godina.

Najbolji strijelac u kategoriji U-11 bio je Vasilije Kosov (Crvena zvezda), a golman Danil Churakov (Olimpija Ljubljana). U kategoriji U-13 najbolji golgeter je bio Tin Miljak (Dinamo Zagreb), a golman Patrik Strinić (Dinamo Zagreb), dok su napadač Kenan Lamadžema (Sarajevo) i golman Luka Kolar (Brinje Grosuplje) bili bez premca u kategoriji U-15.

- Iz Sarajeva nosim lijepe uspomene, rekao je talentovani napadač zagrebačkog Dinama Tin Miljak, koji je oduševio brojne skaute i trenere koji su pratili 2. Valter kup.

Miljak je postigao devet golova i upisao osam asistencija.

- Zahvaljujem se svim mojim trenerima iz Dinama, a posebno djedu Alberu Pohoru koji je trenutno trener juniora Dinama. Svjestan sam da do konačnog cilja mogu doći samo uz mukotrpan rad... - dodaje Miljak, kojem je, kako ističe, uzor Ronaldo..

Ambasador 2. Valter kupa je bio naš proslavljeni reprezentativac iz Juventusa Miralem Pjanić, a specijalni gost proslavljeni fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera Dejan Stanković, koji je tokom svoje bogate fudbalske karijere osvojio 25 trofeja. Također, podršku turniru su dali i naši reprezentativci Edin Višća i Asmir Begović


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.