DOMAĆI NOGOMET

Musemić: Kiks bi pokvario naše planove, čeka nas veoma zahtjevna utakmica protiv Širokog

Bordo tim juriša na duplu krunu ove sezone

Musemić i Halilović: Najavili utakmicu protiv NK Široki Brijeg. FK Sarajevo

Avaz Sport

12.4.2019

Ekipu FK Sarajevo u okviru 26. kola Premijer lige u nedjelju očekuje meč protiv NK Široki Brijeg.

Povodom toga, medijima su se u svečanom salonu "Svetozar Vujović" obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Emir Halilović.

- Jedna važna i teška utakmica za nas, takav je raspored, poznato je da smo kiksali posljednje dvije utakmice na Koševu i mislim da bi svaki naredni kiks pokvario planove. Posljednje dvije utakmice smo slavili, vratili samopouzdanje, malo nas je povreda Pidre poremetila, ali se nadamo da će brzo biti spreman. Dvojica igrača zbog kartona propuštaju meč, to su Stanojević i Rahmanović, te Pidro zbog povrede. Pokušat ćemo naći adekvatne zamjene za njih. Imamo respekt prema Širokom, dobili smo ih na proljeće, ali nije bilo tako glatko. Čeka nas jako, jako zahtjevna utakmica. Pozivamo navijače da nas podrže. Njihova podrška je veoma bitna - rekao je Musemić. 

Sarajevo je u prethodnom kolu Premijer lige porazilo Željezničar sa visokih 0:3, dok je ekipa Širokog Brijega savladala GOŠK iz Gabele sa 1:0.

Očekuje nas teška utakmica, ali mislim da smo favoriti. Kao što je šef rekao, imamo malih problema, ali dat ćemo sve od sebe da odigramo dobar meč - rekao je Halilović. 

Meč je na rasporedu u nedjelju u 19:30 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.