ZRINJSKI

Slišković: Bit će nam veoma teško na Pecari

Avaz Sport

19.4.2019

Zrinjski će na širokobriješkoj Pecari pokušati nastaviti pobjedosnog niza, odnosno ostvariti petu pobjedu u nizu.

– Široki je ostavio odličan dojam u prošlom kolu na Koševu. U pojedinim dijelovima utakmice izgledali su mnogo kvalitetnije, u odnosu na Sarajevo. Ni u jednom trenutku nisu bili u podređenom položaju. Naravno, ne možete očekivati da vam u 90 minuta kvalitetna ekipa kao što je Sarajevo ne napravi priliku, rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Blaž Slišković, te dodao: 

- Luka Bilobrk je odlično branio, ali kako je on to sam rekao nakon utakmice, to se od njega i očekivalo. Ono što je pozitivno jeste činjenica da je ekipa djelovala zrelo, znali su u svakom trenutku šta žele. Analizirajući tu utakmicu u Sarajevu, bit će nam veoma teško na Pecari, najavio je Slišković.

Do kraja sezone je još sedam kola.

- Mogući su razni epilozi. Može se dogoditi dosta neočekivanih stvari kada su u pitanju rezultati vodećih, pa i ekipa koje se bore za Evropu, odnosno ovih koje se bore za ostanak. Rano je u ovom trenutku nešto konkretnije govorit. Naravno da bismo voljeli da ishod bude što bolji za nas. Pripremajući sutrašnju utakmicu nismo vodili računa o tabeli ili o raznim kalkulacijama. Naravno, rezultat Širokog u Sarajevu išao nam je na ruku… Sada ta razlika u odnosu na Sarajevo iznosi četiri boda, što sedam kola prije kraja nije nedostižno. I dalje je to jedna dobra razlika za Sarajevo, ali sigurno da razmišljanja kod samih igrača i ljudi u Sarajevu nisu kao što je to bilo tri-četiri kola ranije, rekao je Slišković. bit će nam veoma teško na Pecari 

Čekamo još poneki kiks glavnog konkurenta


Nadamo se da će ta neizvjesnost potrajati do samog kraja prvenstva, gdje i mi vidimo svoju priliku. Najvažnije je nastaviti pozitivan niz i kontinuitet dobrih rezultata, te sačekati još poneki kiks glavnog konkurenta, kazao je trener Zrinjskog. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.