BRAZIL

Šapokaense ostao bez titule zbog VAR-a i kontroverzne odluke: Kaznite ovog sudiju

Nisu uspjeli osvojiti naslov državnog prvaka

Brazil: Šapokaense oštećen. Screenshot

Index.hr

22.4.2019

Šapokaense, klub koji je prije dvije godine ostao bez gotovo cijele ekipe u padu aviona, nije uspio osvojiti naslov državnog prvaka.

U finalu državnog prvenstva u Santa Katarini, Šapokaense je izgubio nakon jedanaesteraca od Avaija. Šapokaense je poveo, ali je primio gol 15 minuta prije kraja i prvaka je odlučilo raspucavanje.  

Udarce s bijele tačke obilježila je upotreba VAR-a. Udarac Brune Pačeka (Bruno Pacheco), nogometaša Šapokaensea, odbio se od prečku i lopta je završila iza golmana Avaija. Sudija je nakon konsultiranja s VAR-om zaključio kako ipak neće priznati gol jer je smatrao da lopta nije prešla crtu punim obimom. Bio je to posljednji penal nakon kojeg je uslijedio veliko slavlje navijača Avaija.

- Želimo naglasiti kako ne priznajemo ovaj rezultat. Žalit ćemo se i tražiti da se poništi utakmica - rekao je predsjednik Šapokaensea.

Potom se osvrnuo na odluku sudije.

- Osjećamo se mirno zbog ove velike pogreške sudije kojeg treba izbaciti iz nogometa na šest do 12 mjeseci. Nećemo šutjeti o ovome - poručio je predsjednik Šapokaensea.

Čeka se odluka Saveza o tome ima li Šapokaense pravo na žalbu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.