ŽELJEZNIČAR

Amar Osim zadovoljan i remijem na Tušnju

Ne igramo na neriješeno, kaže prvi strateg “Plavih”

Osim: Sloboda nezgodna ekipa

N. D.

27.4.2019

Nakon domaćeg remija (0:0) protiv Širokog Brijega, Željezničar nastavlja borbu za četvrtu poziciju s obzirom na to da je tim sa Pecare ostao čvrsto na trećem mjestu.

Ishod je isti - biti treći ili četvrti, bar kad se govori o plasmanu na evropsku scenu, što je cilj “Plavih”.

Prema MOZZART kladionici, tim iz Sarajeva je blagi favorit u ovom meču. Kvota na trijumf Željezničara iznosi 2,70, na remi 2,85, dok se na pobjedu Slobode nudi kvota od čak 2,80.

Da bi došli do onoga što žele u Želji, danas ih očekuje prva teška prepreka. Gostuju Slobodi, direktnom konkurentu za plasman u Evropu.

- Ako odigramo neriješeno, ostat ćemo ispred njih. Oni su veoma nezgodna ekipa, to su na svojoj koži osjetili klubovi koji su bolje plasirani od nas. Nismo mi u poziciji da kažemo da ćemo dobiti sve.

Naravno, niko ne igra na remi, ali ako ispadne neriješeno, prihvatit ćemo to kako jeste – kaže prvi strateg Željezničara Amar Osim.

Željo će u Tuzli, u odnosu na utakmicu protiv Širokog Brijega, biti jači za dva igrača. Osim će moći računati na Sinana Ramovića i Anela Šabanadžovića, a ni ovog puta za sastav neće konkurirati Ermin Zec, koji će, prema Osimovim riječima, biti van stroja još desetak dana.

Sloboda i Željezničar igrali su oba puta ove sezone bez golova.

- Njihov stil igre se ne mijenja u odnosu na protivnika. Igrali smo prije mjesec s njima u Tuzli tako da svi znamo šta očekujemo, ali to ne znači da možemo naći rješenje da okrenemo utakmicu u drugom smjeru – naglasio je Osim.

Novi problem je povreda Antonija Pavića, koji je propustio jučerašnji trening, pa je upitan njegov nastup u Tuzli.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.