PREMIJER LIGA BIH

Izabrano “Kristalnih 11”

Manifestacija za sezonu 2018./2019. održana u sarajevskoj Vijećnici

G. Š.

23.5.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Manifestacija “Kristalnih 11” za sezonu 2018./2019. održana je u sarajevskoj Vijećnici, gdje su izabrani najbolji igrači i trener. 

Prethodno je u organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini obavljeno glasanje svih premijerligaških igrača i trenera.

Najbolji golman je Vladan Kovačević (FK Sarajevo), desni bek Anel Hebibović (FK Sarajevo), lijevi bek: Selmir Pidro (FK Sarajevo), najbolji stoperi: Nihad Mujakić (FK Sarajevo) i Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski), najbolji vezni igrači su: Miloš Stanojević (FK Sarajevo), Amar Rahmanović (FK Sarajevo) i Nermin Jamak (NK Čelik Zenica), desno krilo Benjamin Tatar (FK Sarajevo), lijevo krilo: Miloš Filipović (Zrinjski), a napadač: Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo).

Anel Hebibović i Vladan Kovačević zahvalili su stručnom štabu i igračima i istakli da ova priznanja dolaze kao kruna uspješne sezone.

Miloš Stanojević je rekao kako su oni sve pokazali na terenu, a Rahmanović i Tatar su istakli zadovoljstvo i da su ponosni na uspjehe FK Sarajevo i igrače s kojima su dijelili svlačionicu.

Najbolji igrač Premijer lige BiH u sezoni 2018./2019. je Mersudin Ahmetović (FK Sarajevo), a trener Husref Musemić (FK Sarajevo). 

Husrefu Musemiću nagradu je uručio Mehmed Janjoš, a šef stručnog štaba bordo tima pohvalio je svoje igrače i istakao kako je teže braniti trofeje nego ih osvajati.

Mersudin Ahmetović je od ukupno 302 glasa osvojio 220 za najboljeg igrača.

- Morate nešto sanjati da biste ostvarili. Jedna od dražih nagrada. Hvala mojim saigračima i onima koji su glasali za mene - rekao je napadač Sarajeva.

Najbolji mladi igrač do 21. godine je Nihad Mujakić (FK Sarajevo), dok je najbolji sudija Irfan Peljto iz Sarajeva. 

Peljto je treći put proglašen za najboljeg sudiju. On je pohvalio organizatora manifestacije i zahvalio igračima na podršci, a na kraju govora čestitao Sarajevu osvajanje duple krune.

Najbolja trenerica je Samira Hurem (SFK 2000 Sarajevo).

Najbolja igračica je Aida Hadžić (SFK 2000 Sarajevo).

Najbolji teren je travnjak stadiona Grbavica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.