NOGOMET

Preokret Holandije za finale Lige nacija

"Gordi Albion" imao vodstvo sve do 73. minute

V. Dedić

6.6.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Reprezentacija Holandije je drugi finalista Lige nacija. Holanđani su u zanimljivoj utakmici nakon produžetaka i preokreta savladali reprezentaciju Engleske i otišli u finale na megdan Portugalu.

Nakon boljeg otvaranja utakmice Holandije, Engleska je postepeno preuzimala kontrolu nad utakmicom, a iz prvog pravog napada dolaze do vodstva.

Sterling je iskoristio nepažnju De Lihta (De Ligt) u šesnaestercu i nakon neopreznog starta nogometaša Ajaksa izborio jedanaesterac.

Markus Rašford (Marcus Rashford) je preuzeo odgovornost i sigurnim udarcem u desni ugao donio vodstvo polufinalistima Svjetskog prvenstva.

Do kraja prvog dijela igre, Holanđani su imali nekoliko izglednih situacija za postizanje pogotka, ali nisu se najbolje snašli prvo Memfis Depaj (Memphis Depay), a onda i Rajan Babel (Ryan).

U nastavku utakmice, Engleska je prva zaprijetila, a sjajnu priliku je propustio Džejdon Sančo (Jadon Sancho) koji iz dobre situacije šutira direktno u golmana Holandije.

Pokušao je Ronald Kuman (Koeman) izmjenama probuditi svoju selekciju, a bolju igru u nastavku Holandija kruniše golom u 73. minuti. Depaj je ubacio iz kornera, a De Liht sjajnim skokom i udarcem glavom poravnao na 1:1.

Pet minuta prije kraja Engleska dolazi do drugog pogotka, Sterling je pogodio, ali nakon asistencije VAR-a gol je poništen.

Holandija do preokreta i vodstva dolazi nakon velike greške odbrane Engleske. Spetljali su se Stouns (Stones) i Volker (Walker), a na kraju autogol postiže bek Mančester sitija.

Konačan rezultat i potvrdu plasmana u finale postavio je Kvinsi Promes (Quinsi) u 115. minuti, nakon još jedne velike greške odbrane Engleske.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.