MALI NOGOMET

Sutra na Bembaši Memorijal “Džemal Smajiš Cule”

G. Š.

7.6.2019

Tradicionalni memorijalni malonogometni turnir “Džemal Smajiš Cule”, koji i ove godine organizira Fudbalski klub Vratnik, na programu je sutra (subota) od 9 sati.

- Turnir će se igrati u balonima Sportsko-rekreacionog centra Bembaša, a učestvovat će po osam juniorskih i pionirskih ekipa te po četiri ženske i ekipe pjetlića FK Vratnik. Igrat će se paralelno u dva balona... Turnir je besplatan, a svi učesniti bit će počašćeni "peticom" ćevapčića i sokom. I svi posjetioci bit će počašćeni. U ime kluba, zahvaljujem načelniku općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, kao i ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvadu Kuriću. Dragi prijatelji, dođite i zabavite se uz poteze mladih fudbalera - saopćeno je iz Organizacionog odbora Memorijala “Džemal Smajiš Cule”.

FK Vratnik ne zaboravlja svoje bivše igrače, koji više nisu među nama. Tako će ovaj kultni sarajevski klub obilježiti turnirom za sve uzraste sjećanje na rahmetli Smajiša. U njegovu čast nastupit će 24 ekipe, a posebnu draž ovom memorijalu daju dueli dame u kopačkama.

Mufid Zimić, “alfa i omega” Vratnika, nekadašnji kapiten i trener, te aktuelni direktor kluba, pozvao je sve ljubitelje fudbala da sutra dođu na Banbašu.

- U subotu počinje i završava se turnir posvećen našem Džemalu Smajišu Culetu. Igra se po kup sistemu.  Navratite i bit ćete počašćeni ćevapima i sokovima, a uz to uživat ćete u čarolijama mladih igrača – poručio je Zimić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.