GRBAVICA

Može li transfer Rodina napuniti Željinu kasu?

Navodno se za ovog igrača interesuju Ostende i Krajova

Matej Rodin

N. DEMIROVIĆ

9.6.2019

Ostanak bez licence za evropske utakmice, ali i mogući transfer Edina Džeke u Inter, nisu nikako donijeli radost na Grbavicu. I jedno i drugo su trebali biti dobar izvor zarade, ali za sada je teško da se na tom planu u ove dvije situacije nešto može promijeniti. Željo će u iščekivanju skorašnje Skupštine kluba, svakako morati potražiti nove izvore prihoda, kako bi imali što popunjeniji budžet za narednu sezonu. 

Nema interesa

Prodaja nekog od igrača bila bi sjajna opcija, ali to neće biti lako. Prvi eksponat je bio Vedran Kjosevski, ali on je ostao bez mjesta u timu, a kako smo ranije objavili, trenutno nema interesa za povremenog reprezentativnog čuvara mreže.

Anel Šabanadžović je već otišao u AEK, odšteta je naplaćena i već potrošena, Stevanović vjerovatno odlazi kao slobodan igrač, a pojavila se informacija prema kojoj bi na tržištu nešto novca mogao donijeti hrvatski internacionalac Matej Rodin.

- Ima nekih naznaka da su zainteresirani belgijski Ostende i Krajova iz Rumunije. Vjerovatno će ovih dana stupiti u kontakt sa Željezničarom - kaže izvor blizak igraču za „Dnevni avaz".

U Željezničaru još nisu dobili nikakavu ponudu, a jasno je da bi razgovarali na tu temu. Rodin po „Transfermarktu" vrijedi 425 hiljada eura, a u protekloj premijeligaškoj sezoni odigrao je 24 utakmice u dresu tima s Grbavice.

Sa druge strane, iako se u javnosti može čuti mnogo špekulacija oko želja stručnog štaba za dovođenjem određenih igrača, mnogo toga nema uporište. Skoro svaki igrač koji je ovih dana promijenio klub, navodno je preotet Željezničaru, a da klub s Grbavice nije pokazao nikakvu želju za dovođenjem tog igrača. Za sada je novo ime golman Filip Erić koji će uskoro biti predstavljen, a sigurno je da Amar Osim ni ovoga puta neće dovoditi igrače bez plana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.