KOPA AMERIKA

Nakon guranja prstiju u zadnjicu, prešao na šutiranje navijača

U utakmici između Čilea i Urugvaja

Gonsalo Hara pokazao koliko je prgav igrač. AFP

V. D./Avaz.ba

25.6.2019

Gonsalo Hara (Gonzalo Jara), defanzivac Čilea, i na ovoj Kopa Americi potvrdio je ono što je dokazao na pretprošlom prvenstvu kontinenta, te u kvalifikacijama za SP - teško da se neki nogometaš može uporediti s njim, i to u pogledu svega najgoreg.

Podsjećamo, Hara je 2015. krajnje bijedno isprovocirao Edinsona Kavanija (Cavani), koji je dobio crveni karton i tako pomogao domaćinu Kopa Amerike da prođe u četvrtfinale, ali i da zatim osvoji kontinentalni naslov.

Sudija Sandro Riči (Ricci) tada nije vidio kada je odgurnuo suparnika i gurnuo mu prst u zadnjicu pa mu nije pokazao crveni karton, nego je drugim žutim kartonom isključio Kavanija, koji se branio od, najblaže rečeno, "nesportskog" napada.


Godinu i po kasnije, Čile i Urugvaj opet su igrali važnu utakmicu, sada u kvalifikacijama za SP, a to je Hari bio prvi put da se nalazi sa suparnikom čijoj zvijezdi je gurao prst na ono mjesto.

Nevjerovatno, ali Hara je i ovaj put nedozvoljeno dodirivao intimne dijelove urugvajskih igrača. Konkretno, u 42. minuti utakmice po stražnjici, i to njenom najosjetljivijem dijelu, milovao je Gastona Ramireza. 

Veznjak Urugvaja nije mogao vjerovati što mu suparnik radi i šokirano je pogledao Haru, koji je i za ovo prošao nekažnjeno. 

Konačno, na aktuelnoj Kopi, Harin Čile opet je igrao protiv Urugvaja, koji ga je u zadnjem kolu grupe pobijedio 1:0 i ovaj put nije moglo proći bez odvratnog poteza.

Navijača Urugvaja, koji je tokom utakmice utrčao na teren Marakane, ali ne kako bi ikoga napao, nego samo da prođe travom kultnog stadiona, Hara je dočekao i onda ga svom snagom opalio kopačkom u visini međunožja i tako ga složio na pod. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.