PRIPREME

"Petica" Zrinjskog u Sloveniji: Dva gola bivšeg Željinog golgetera

Mostarci promašili dva penala. Fena

Avaz Sport

25.6.2019

Nogometaši Zrinjskog, koji se nalaze na pripremama u Sloveniji, odigrali su prvi kontrolni susret u kojem su bili bolji od Krškog rezultatom 5:1 uz dva gola Ivana Lendrića.  Miljan Govedarica doveo je Zrinjski u vodstvo u 7. minuti, a Eldin Mustafić povisio je na 2:0 u 44. Mostarci su u prvih 45 minuta mogli do vrha napuniti mrežu slovenske ekipe, ali Damir Šovšić i Irfan Hadžić nisu realizirali kaznene udarce, prenosi Fena. 

Iako je u nastavku trener Zrinjskog Hari Vukas zamijenio kompletnu postavu, "Plemići" su nastavili dominirati. Krško je uspjelo u 48. minuti smanjiti na 1:2 da bi u 64. minuti Staniša Mandić povisio na 3:1. Dvije minute kasnije Ivan Lendrić zabio je za 4:1, a u 82. ponovno je bivši napadač sarajevskog Željezničara bio strijelac za konačnih 5:1.

Drugu provjeru Zrinjski će imati u subotu protiv Intera iz Zaprešića. Prije povratka u Mostar sastat će se i s Murom 3. jula. Prvu službenu utakmicu viceprvak Bosne i Hercegovine odigrat će 11. jula u okviru kvalifikacija za Europsku ligu, a protivnik će mu biti makedonska ekipa Akademija Pandev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.