ŽELJEZNIČAR

Osim: Jači smo nego prošle sezone, Alispahić je u planu, Zec nije

Osim: Prva utakmica nije mjerilo. Arhiv

G. Š.

19.7.2019

Željezničar sutra (20:30 sati) na Grbavici dočekuje povratnika u elitu Borac Banja Luka, u 1. kolu Premijer lige BiH.

Prva utakmica ne mora biti neko mjerilo, rekao je šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim i dodao:

- Mislim da smo jači nego prošle sezone, barem smo duže na okupu. Očekujem da se igrači koji su bili tu drugačije ponašaju, mada to, naravno, ne mora ništa značiti. Prva utakmica je uvijek neugodna, pogotovo s protivnikom koji nije igrao u tvojoj ligi. Njima je bilo lakše pratiti nas, nego nama njih. Sam kvalitet lige je drugačiji kada igra ili ne igra Borac. Doveli su nekoliko igrača koji imaju zavidne CV-je, kako će se to uklopiti, ne znaju ni oni. Sigurno da imaju ambicije da se pokažu u najboljem svjetlu. Naše utakmice s njima su često napete... Ne znam da je iko ikoga dobio glat posljednjih deset godina.

Navijači Željezničara mnogo očekuju od nove sezone.

- Ne bih bio tu da mislim da se ne možemo boriti za nešto. Ko god da dođe tu, mora biti svjestan da će se boriti za nešto. Popravili smo se u odnosu na prošlu sezonu, doveli smo nekoliko igrača koji nam mogu donijeti drugu dimenziju. To može puno drugačije da izgleda. Prošle sezone nam je sve išlo u kontru. Vjerujemo da se možemo nositi sa svima.

Iskusni Mehmed Alispahić, za razliku od Ermina Zeca, spreman je za nastup.

- Alispahić je u prvom planu za prvu ekipu, a Zec se povrijedio i nije trenirao do jučer. Od njega isto očekujem da pokaže ono što ima, zbog čega je imao karijeru kakvu je imao. On još mnogo toga može dati. 

Sarajevo i Zrinjski su odigrali kvalitetno

Amar Osim je prokomentirao nastupe bh. klubova u Evropi.

Znamo da smo u odnosu na rezultat iz prošle sezone tu negdje s tim klubovima. Nismo mogli igrati Evropu zbog nekih stvari, to znamo. Sarajevo i Zrinjski su imali dobre nastupe. Za Sarajevo se znalo da će ispasti, ali odigrali su kvalitetno. Zrinjski je igrao protiv protivnika koji je slabiji, no pokazao je snagu. Treba vidjeti kako će se Sarajevo ponašati s normalnim ekipama. Radnik je umalo napravio iznenađenje, jer nisam očekivao da se mogu ravnopravno nositi s njima. Haman su prošli, što ti opet ništa ne znači, jer nisi prošao. Široki Brijeg je imao nesreću. Ispali su na najgori mogući način, potrošili su pare... Hoće li im to biti hendikep u prvenstvu, ne znam - rekao je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.