TRANSFERI

Našao klub preko Facebooka

Čupić i Vujošević. Facebook

G. Š.

19.7.2019

Mladi golman Stefan Čupić (25) nije se snašao u ''vrtlogu'' srbijanskog fudbala, gdje su menadžerske kombinacije i lični interesi važniji od nečijeg kvaliteta. 

- Nikada u karijeri nisam imao agenta. Možda me to i koštalo nekog unosnijeg ugovora, ali nemam namjeru da odstupam od svojih principa - kaže na početku razgovora za Mondo član zlatne generacije reprezentacije Srbije U-19. koja je u Litvaniji 2013. godine, pod vodstvom Ljubinka Drulovića, postala evropski prvak.

Prošao je školu Radničkog i OFK Beograda, kalio se u Pančevu i Bačkoj Palanci, sazrijevao u Norveškoj i poslije kratkog perioda u Voždovcu donio odluku da sreću potraži u Armeniji.

- Niko mi nije pomogao, lično sam preko Facebooka stupio u kontakt s jednim čovjekom za kojeg se ispostavilo da ima veze s Araratom. Klub je osnovan 2017. godine, ali ga je ruski magnat Samvel Karapetjan preuzeo prošle godine i odmah ga doveo do šampionske titule. Drugim riječima, on je moskovski Ararat preselio u Jerevan i nastavio da se takmiči u aermenskom šampionatu. Imamo sjajne uvjete za rad, redovne plaće i premije i prvi put u životu mogu da se posvetim isključivo terenu - rekao je Čupić.

Prezadovoljan je životom u Jerevanu. 

- Grad je lijep, hrana izvrsna, ljudi su gostoljubivi. Stopa kriminala je nula... Zanimljivo je da nema animoziteta među klubovima. Sve se radi u interesu aermenskog fudbala. I navijačke grupe se udružuju i navijaju za svaki klub koji učestvuje u evropskim takmičenjima - zaključuje Čupić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.