EURO 2020

Faruk Hadžibegić za "Avaz": Moramo završiti još neke detalje

Hadžibegić: Danas potpis ugovora. Arhiv

G. ŠUMAR

26.7.2019

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore jučer je izabrao našeg stručnjak Faruka Hadžibegića za petog selektora seniorske reprezentacije.

Jednoglasna odluka

Legendarni defanzivac Sarajeva, kako su ga predstavili crnogorski mediji, i nekadašnji jugoslavenski reprezentativac, fudbaler Betisa, Sošoa i Tuluza, kasnije trener brojnih klubova u Francuskoj, Turskoj, te reprezentacije BiH, naslijedit će srbijanskog trenera Ljubišu Tumbakovića, koji je smijenjen prošlog mjeseca nakon što je iz političkih razloga odbio voditi utakmicu s Kosovom.

- Još nisam potpisao ugovor. Sinoć sam doputovao u Podgoricu, gdje ću se danas sastati s čelnicima Fudbalskog saveza Crne Gore. Moramo završiti još neke detalje - rekao je Hadžibegić u razgovoru za „Dnevni avaz“, ali nije želio biti konkretniji.

Prije Tumbakovića (2016-2019), selektori crnogorskih fudbalera bili su Zoran Filipović (2007-2009), Zlatko Kranjčar (2010-2011) i Branko Brnović (2011-2015).

- Počastvovan sam jednoglasnom odlukom Fudbalskog saveza Crne Gore da me angažira za selektora. To je sve što vam mogu kazati u ovom trenutku - tajnovit je Hadžibegić, koji će danas, kako je najavljeno iz FSCG, biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj za 13 sati.

Debi 5. septembra

Hadžibegić će na klupi Crne Gore debitirati 5. septembra na prijateljskoj utakmici Crna Gora - Mađarska na stadionu Pod Goricom.

Pet dana kasnije očekuje ga i prvi kvalifikacioni duel za Euro 2020, kada u glavom gradu Crne Gore gostuje Češka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.