ZENICA

Musemić: Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je aktivan

Očekuje se više od 10.000 navijača na Bilinom polju

Husref Musemić i Krste Velkoski. D. Jurišić

Piše: D. JURIŠIĆ

7.8.2019

Ekipa aktuelnog prvaka naše države, Sarajeva, sutra u Zenici igra utakmicu 3. pretkola Evropske lige u kojoj su im protivnici prvaci Bjelorusije. 

- Nadam se da smo se dovoljno upoznali s kvalitetama i manama ekipe koja u zadnjih 10 godina igra u grupnim fazama u Evropi. Seltiku smo uspjeli postići pogodak nadam se da ćemo i sutra to uraditi. Bilo bi neozbiljno da govorim gdje vidim našu šansu, ali ako budemo pametni i disciplinirani dočekat ćemo je - rekao je Husref Musemić i dodao da se vraćaju Ahmetović i Šišić u kadar.

- Svaki rezultat bez primljenog gola je za nas aktivan. U fudbalu je sve moguće pa da i eleminiramo BATE Borisov. Ne bih govorio ko je favorit u ovoj utakmici, moramo igrati i vidjet ćemo kakav ćemo rezultat napraviti. Očekujemo veliku podršku s tribina - rekao je Musemić i dodao da su pregledane sve utakmice protivnika u ovoj sezoni.

- Imali smo dovoljno vremena da pogledamo videa i nađemo mane BATE-a, to ćemo probati iskoristiti na najbolji način kako bi imali aktivan rezultat za uzvrat. Atmosfera je odlična u ekipi - rekao je Krste Velkovski. 

Na zapadnoj tribini zeničkog stadiona bit će smješteni pripadnici navijačke grupe „Horde zla“, dok će na južnoj tribini, u dijelu ograđenoj tampon zonom biti smješteni navijači ekipe BATE Borisov.

Sudije iz Belgije

Utakmica između Sarajeva i BATE-a igra se danas na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom od 19:45 sati. Ovaj susret će suditi trojac iz Belgije, Aleksandre Bukot (Alexandre Boucaut) a njegovim pomoćnici su Džimi Kremers (Jimmy Cremers) i Piter Beket (Pieter Becquet).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.