NK ČELIK

Imenovan novi šef stručnog štaba

Igrao je za Osijek, Bajer Leverkuzen, Real Betis, Hertu, Real Saragosu i LASK Linz, a za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 49 utakmica

Babić: Bio je i član stručnog štaba grčkog Olimpijakosa. NK Čelik

G. Š.

5.9.2019

NK Čelik za novog šefa stručnog štaba imenovao je nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske Marka Babića.

- Odlukom nadležnih organa kluba danas je na poziciju šefa stručnog štaba NK Čelik imenovan Marko Babić. Radi se o stručnjaku provjerenih kvaliteta, s više nego kvalitetnim rejtingom. Marko je bivši hrvatski reprezentativac, igrao je za Osijek, Bajer Leverkuzen, Real Betis, Hertu, Real Saragosu i LASK Linz, a za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 49 utakmica. Bio je i član stručnog štaba grčkog Olimpijakosa i suosnivač je nogometne akademije Krpan – Babić, saopćen je iz NK Čelik. 

Imenovanjem na ovu zahtjevnu funkciju počinje Babićev profesionalni angažman. 

- Danas će voditi trening seniorskog tima zakazan za 18 sati. Uz ovu informaciju želimo istaći činjenicu da nije bilo i da neće skoro biti promjena u organizacionoj strukturi, a posebno ne u personalnim imenovanjima na upravljačke strukture kluba te da zlurade informacije i tendeciozne konotacije jednostavno ne želimo komentirati. Također, želimo još jednom naglasiti da je nova upravljačka struktura klub preuzela u trenutku kada je situacija izgledala beznadežno i kada su svi koji su trebali povući odlučujući potez i preuzeti rizik digli ruke od kluba i okrenuli mu leđa - istaknuto je iz FK Čelik, te naglašeno da su svjesni činjenice da bezosjećajni profesionalizam i utrka za profitom iziskuje stroga ograničenja i obaveza.

Zbog toga traže minimum razumijevanja i humanog odnosa da bi započeti projekt uspješno priveli kraju. 

- Naša vizija je bila i ostala stvaranje uspješnog kluba koji će se u takmičarskom smislu nametnuti rezultatima, kako u domaćim tako i u međunarodnim fudbalskim okvirima. Naša vizija je uspješan klub i njegova afirmacija na zadovoljstvo naših vjernih navijača u Zenici, BiH i širom svijeta. Našu ozbiljnost smo pokazali do sada poduzetim mjerama i finansijskim ulaganjima, što je rezultiralo i takmičarskim uspjesima na samom početku tekućeg prvenstva. Sveobuhvatna ulaganja imamo namjeru i dalje nastaviti, što uključuje i izmirenje nastalih i preuzetih finansijskih obaveza i izgradnje Akademije kluba kao prioritete, ali pod uvjetima koji ne podrazumijevaju stalne pritiske, ucjene i opstruiranja. Iskreno se nadamo da nećemo doći u priliku da preispitujemo naš daljnji angažman, što vjerujemo ne bi bilo u interesu ni Gradu Zenici, ni simpatizerima i navijačima kluba, ni aktuelnom igračkom kadru - saopćeno je iz zeničkog velikana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.