REPREZENTACIJA

Elvis Sarić iz Džede za „ Avaz“: Bit ću potpuno spreman za oktobarske utakmice

U tim bi se trebao vratiti u subotu na gostovanju kod El Fetaha

Sarić: Za kolo ili dva ponovo ću biti na top nivou. Arhiva

G. ŠUMAR

17.9.2019

Naš reprezentativac iz saudijskog El Ahlija Elvis Sarić sanirao je povredu, odnosno rupturu mišića i poslije dvije sedmice pauze vratio u puni trenažni proces.  

- U tim bi se trebao vratiti u subotu na gostovanju kod El Fetaha, rekao je Sarić u nedjeljnom razgovoru za „Dnevni avaz“. 

Ostanak selektora

Znači, trebali biste biti spremni za oktobarske kvalifikacione utakmice s Finskom i Grčkom? 

- Nego šta, moram biti spreman. Sad je moj red da potegnem. Nisam još „ful“ fizički spreman, povreda je ostavila traga. Ali polako, za kolo ili dva, ponovo ću biti na top nivou.

Inače, kakva je situacija u BiH nakon septembarskih reprezentativnih utakmica?

Ostanak selektora Roberta Prosinečkog je smirio strasti, bar do oktobra. 

- Drago mi je zbog selektora što je ostao, jer je zaslužio da odradi sve do kraja, iz sportskih razloga. Najlakše je sada na njega sve svaliti. Ne treba se predavati ni u kvalifikacijama za Euro 2020, a plej-of Lige nacija je naša velika šansa da dođemo do cilja.

Velika očekivanja

El Ahli je prošlu sezonu završio na četvrtoj poziciji, a u ovu je ušao s velikim ambicijama. Međutim, trenutno ste sedmi.

- Tek su prošla tri kola... U prva dva kola (kad je igrao Sarić – op. a.) osvojili smo četiri boda, ali smo u subotu poraženi 1:2 na domaćem terenu od El Vahde. Inače, očekivanja su sigurno velika, zbog toga smo se i pojačali. Ove godine prioritet je trofej.

Kakav je kvalitet saudijske lige? 

- Liga je neosporno odlična, a poseban ton daju brojni stranci koji ovdje igraju. Svi mi to malo drugačije gledamo, ali tek kad dođeš i zaigraš u njoj, onda vidiš pravu snagu. Ipak, saudijski tim je ljetos odigrao 3:3 sa slavnim Juventusom. Fudbal u ovom dijelu svijeta je puno kvalitetniji nego što se misli, što pogotovo važi za top klubove.

Podrška Emiru Spahiću

Na kraju razgovora Sarić se raspitivao za zdravstveni bilten nekadašnjeg kapitena naše reprezentacije Emira Spahića.

- Vjerujem da će sve biti OK. Svi mi iz reprezentacije smo čvrsto uz njega. Inače, redovno pratim ljekarske izvještaje, kao i ostale infromacije iz BiH na portalu Avaz.ba - rekao je Sarić.

Podsjetimo, Sarić i Spahić su rođeni Dubrovčani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.