REPREZENTACIJA BIH U-17

Nuhanović i Grgić neće igrati u Finskoj

S priprema u Zenici: Nade bh. fudbala imaju zahtjevnu grupu. NSBiH

G. Š. / Avaz.ba

19.9.2019

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine već treći dan treniraju u Trening centru NSBiH u Zenici i spremaju se za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo U-17, koji će od 25. septembra do 1. oktobra biti održan u Finskoj.

V. d. selektora kadetske reprezentacije BiH Adin Mulaosmanović neće moći računati na dvojicu pozvanih igrača.

Pripreme su počele u lijepoj atmosferi i svi su došli s pozitivnom energijom. Igrači vrijedno rade i jedva čekaju početak kvalifikacija. Nažalost, nećemo moći računati na Dinu Nuhanovića, što će nam predstavljati problem, a u Finsku neće putovati ni Ivan Grgić. On već dugo ima stomačnih problema te je morao napustiti kamp reprezentacije - kaže Mulaosmanović. 

Osim domaćina turnira Finske, protivnici bh. kadetima bit će još Moldavija i Češka. Mulaosmanović ističe da se radi o jakim selekcijama.

Grupa je zahtjevna. Gledali smo naše protivnike. Češka i Finska su veoma kvalitetne selekcije. Međutim, mi moramo raditi i trenirati na najbolji način. Nosioci smo grupe i želimo to da opravdamo. Imali smo dovoljan broj pripremnih utakmica, imamo pozitivan skor u njima i s dosta samopouzdanja idemo u Finsku - optimističan je Mulaosmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.