SLUČAJ PECARA

Šarić: Želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču

A zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba, rekao trener Sarajeva

Šarić (lijevo): Od početka utakmice stručni štab i igrači bili su izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama. FK Sarajevo

Piše: G. Š. / Avaz.ba

6.10.2019

Povodom dešavanja na utakmici osmine finala Kupa BiH Široki Brijeg - Sarajevo 3:2, oglasio se isključeni član stručnog štaba FK Sarajevo Dževad Šarić.

Od početka utakmice stručni štab i igrači su bili izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama koje su dolazile s tribina. Na terenu je postojala stalna napetost i istinski smo se svi plašili za našu sigurnost. Do eskalacije je došlo kada su naši igrači na terenu bili direktno ugroženi - ističe Šarić i dodaje: 

- Do sada u svojoj karijeri nikada nisam učestvovao u bilo kakvim sukobima, svi koji me poznaju znaju da nikada nikome ne bih nanio bilo kakvu štetu. Uslovi u kojima sam radio ovu utakmicu, pritisak i neprijateljska atmosfera su podsvjesno doprinijeli da se sve dogodi kako se dogodilo. Ovim putem, zbog svog bezobzirnog ponašanja, želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču, a zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba.

Također, spomenimo i to da će Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH danas odrediti kazne, između ostalog, i za prethodne incidente na Pecari. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.