MLADA REPREZENTACIJA

I remi bi bio uspjeh protiv favoriziranih Nijemaca

„Zmajići“ završne pripreme odrađuju u Trening centru NS BiH

Piše: D. J. / Avaz.ba

14.10.2019

Mlada reprezentacija na treningu: Svi igrači spremni za susret - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je jučer stigla u Trening centar NS BiH u Zenici u sklopu završnih priprema pred kvalifikacionu utakmicu za "U-21" Evropsko prvenstvo s reprezentacijom Njemačke.  

Opasan protivnik

Izabranici selektora Vinka Marinovića su prethodnih pet dana trenirali u Sarajevu. Defanzivni veznjak naše mlade selekcije i sarajevskog Željezničara, Petar Bojo, u izjavi za „Avaz“ je rekao kako su svi igrači spremni za sutrašnju utakmicu. 

- Svjesni smo da nas očekuje nimalo lagana utakmica i od prvog treninga se taktički pripremamo za Njemačku. Nećemo izaći s bijelom zastavom i dosta toga će se pitati i nas – kaže Bojo. 

Dodao je da je ova generacija pomalo oslabljena odlaskom nekolicine igrača u „A“ reprezentaciju.  

- Naravno da nam oni nedostaju, ali sad polako postaju nosioci igre u „A“ selekciji. Moramo nadoknaditi njihov izostanak i siguran sam da ćemo spremni ući u ovu utakmicu, gdje bi i remi za nas bio odličan rezultat – kaže Bojo na kraju.

Stoper zeničkog Čelika Vedran Vrhovac još uvijek čeka svoje prve minute u dresu "U-21" reprezentacije. 

- Znamo da naš naredni protivnik ima izuzetno kvalitetnu selekciju. Naši navijači mogu očekivati da će svi oni koji istrče na travnjak Bilinog polja dati svoj maksimum i „poginuti“ na terenu za pozitivan rezultat. Na svakom našem okupljanju je sjajna atmosfera pa tako i sada, svi se dobro poznajemo jer skoro svaki vikend igramo jedni protiv drugih u našem prvenstvu -rekao je Vrhovac za naš portal.

Službena press konferencija „U-21“ reprezentacije BiH pred utakmicu s Njemačkom biće održana danas (ponedjeljak) u 18:30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici. Nakon toga mladi reprezentativci će odraditi trening koji će za predstavnike medija biti otvoren prvih 15. minuta.

Utakmica BiH – Njemačka je na programu sutra (15. oktobra) na stadionu Bilino polje a ulaz na tribine je slobodan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.