NOGOMET

"Zmajići" poraženi na Bilinom polju od favorizirane Njemačke

Susret trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Piše: J. A. / Avaz Sport

15.10.2019

Zenica: Njemačka pobijedila BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+15

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od favorizirane Njemačke 0:2 na Bilinom polju u Zenici u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Već u 2. minuti susreta gosti  su pogodili stativu našeg gola kada je Hak (Hack) izašao sam pred Kovačevića, savladao ga, ali je naš tim spasio okvir gola. Dvije minute kasnije Egešten (Eggesten) je slabo šutirao pravo u dobro postavljenog Kovačevića. 

U 6. minuti izabranici Vinka Marinovića imali su prvu ozbiljniju priliku. Bojo je pokušao pronaći Demirovića, ali se nisu baš najbolje razumjeli. Nakon toga, Hadžić je probio sa strane i šutirao, ali je na njegovu žalost pogodio Boju. 

U nastavku su Nijemci imali posjed lopte i nekoliko prilika, ali je naša odbrana bila na visini zadatka. Novu priliku "Zmajići" su imali u 17. minuti kada je Ćavar pokušao, ali je bio izblokiran. U 22. minuti Šerbečić je pokušao nakon prekida, ali nije bilo opasnosti za golmana gostiju. Ubrzo nakon toga, Fajn (Fein) je zaprijetio u dva navrata, ali promjene rezultata nije bilo.  

Njemačka je u vodstvo došla u 29. minuti kada je Kovačević nakon jednog udarca s distance veoma loše reagirao. Golmanu naše selekcije lopta je ispala iz ruku, a Kilijan (Kilian) je istu pospremio u prazan gol. I nakon postignutog gola Nijemci su diktirali dešavanja na terenu. 

U 42. minuti Mustedanagić je bio u prilici, tražio je i penal zbog igranja rukom defanzivca gostiju, ali se sudija nije oglašavao. U samom finišu prvog dijela Egeštajn (Eggestein) je šutirao sa 10-ak metara, ali mu je Kovačević odbranio i gosti su na odmor otišli sa golom prednosti. 

U 49. minuti naša selekcija je imala dobar napad, ali je na kraju Šabanović slabo centrirao. Nijemci su odmah uzvratili na drugoj strani, kada je Fajn sada lažnjakom prevario dvojicu igrača naše selekcije, šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavio Kovačević.  

U 55. minuti  Egeštajn je bio u sjajnoj prilici nakon ubačaja Dorša (Dorsch), ali je Šerbečić fantastično izblokirao njegov pokušaj i vjerovatno spasio čist pogodak. "Zmajići" su novu priliku imali u 64. minuti kada je Demirović šutirao, ali je njegov pokušaj blokirao Klijan. Šest minuta kasnije Nmeha (Nmecha) je bio u akciji pred golom BiH, ali ga je zaustavio Mujakić nakon nekoliko lijepih poteza.   

Najbolju priliku BiH je imala u 73. minuti kada je Danilović šutirao nakon kornera, a golman Njemačke sjajno zaustavio njegov udarac. Njemačka je do drugog gola došla u 79. minuti kada je Beriša (Berisha) ubacio, Nmeha se između naša dva stopera izborio za poziciju i lijepo pogodio glavom za konačnih 0:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.