FK SARAJEVO

Milošević: Ahmetović je puno dao klubu, a rijetki će priznati da je dočekan na nož

Milošević: Ahmetović je stigao kao dvostruko jeftinija opcija B za Benku. Arhiva

Piše: G. Š. / Avaz.ba

3.11.2019

Najbolji napadač aktuelnog prvaka BiH Mersudin Ahmetović u subotu je protiv Širokog Brijega (3:0) postigao svoj drugi het-trik u bordo dresu. Njegov treći pogodak bio je ujedno i jubilarni, 50. u zvaničnim utakmicama FK Sarajevo.

Mersudin Ahmetović stigao je kao duplo jeftinija opcija B za Benku, koji je najavio odlazak i koji nije bio 100 posto koncentrisan na klub - napisao je svom Facebook profilu bivši fudbaler i skaut FK Sarajevo Semjon Milošević te dodao:

- U takvoj situaciji klub kao Sarajevo nije mogao dozvoliti luksuz da ovisi o jednom čovjeku, makar se radilo i o Benki. Ahmetovićev debi i gol Želji na derbiju (1:1) i velika pompa oko Benke na klupi, što je i normalna stvar kada imate igrača koji nije koncentrisan maksimalno. Mislim da je i Benko pomalo nezadovoljan bio činjenicom da je posljednjih šest mjeseci ugovora trebao odraditi besplatno, jer je plaćan za period od prvih šest mjeseci treniranja sa Sarajevom, dok je bio u sporu s Kinezima. 

Kasnije je došla afera “Pivo”, koju, ruku na srce, nijedan ozbiljan trener ne bi oprostio. Ali, eto, mi k'o mi, Balkan kao Balkan… Uvijek smo spremni da osudimo i okrivimo, a nikada ne krećemo od sebe. Dugoročno gledano, Ahmetović je puno dao klubu, mislim i previše, a rijetki će priznati da je dočekan na nož. Nikada ne sudi o ljudima dok ne prohodaš 15 dana u njegovim cipelama, a o fudbalu je ovdje sve rečeno. Svi smo stručni, svi sve znamo, a rijetki bi vrući krompir u ruke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.