GNK DINAMO

Olmo: Izuzetno smo motivirani, vjerojatno nas čeka utakmica za historiju

Olmo: Atmosfera je super, kao uvijek. Arhiva

G. Š. / Avaz.ba

5.11.2019

Drago mi je što vidim da vas je više nego prije utakmice protiv Osijeka, očito je da je onda riječ o novoj historijskoj, sudbonosnoj, odlučujućoj utakmici, u šaljivom je tonu Dinamov trener Nenad Bjelica otvorio konferenciju za novinare večer uoči zagrebačkoga okršaja protiv Šahtara u 4. kolu Lige prvaka.

Spremni smo

– Šalu na stranu, drago mi je što smo ovom utakmicom privukli toliku pažnju navijača i novinara. Vjerujem da ćemo odigrati kao protiv Atalante ili kao protiv Šahtara u Harkovu. Vjerujemo da ćemo biti bolji od njih, svježi smo i spremni za to i psihološki i fizički. Dečki su motivirani, opušteni, žele uživati u ovoj utakmici i, naravno, pobijediti – dodao je trener Bjelica.

Slično razmišlja i glavni generator maksimirske ekipe Dani Olmo: 

– Atmosfera je super, kao uvijek. Dobro smo se pripremili, u ovu utakmicu ulazimo nakon tri pobjede od kojih je jedna u kupu i dvije u prvenstvu. Izuzetno smo motivirani, vjerojatno nas čeka utakmica za historiju. Svaki igrač sanja dan kad će nastupiti u takvim utakmicama. Mi u srijedu imamo takvu priliku i sigurno ćemo pružiti sve od sebe da u tome i uspijemo, rekao je Olmo.

Ukrajinske je novinare zanimalo smatra li trener Bjelica da je u ovoj utakmici favorit Dinamo. 

– Mislim da se sastaju dvije ravnopravne ekipe Nema favorita, šanse su 50-50. Šahtar ima više iskustva u ovakvom tipu utakmica, ali vjerujem da će prevagnuti naša volja, agresivnost i velika želja da pred našim navijačima pobijedimo ovako renomiranog suparnika. Nadam se da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i da ćemo na kraju mi slaviti, optimista je trener Dinama, koji nma pitanje da li je Šahtar u prethodnoj utakmici malo „potcijenio“ Dinamovu kvalitetu, odgovara: 

– Ne znam, teško mi je to procijeniti. U srijedu očekujem agresivni Dinamo, onakav kakav je bio u Harkovu. Očekujem Dinamo koji će u fazi napada biti jednako raspoložen kao u Harkovu, a u fazi odbrane jednako agresivan, ali s više koncentracije u svojih zadnjih 20 metara.

Samo pobjeda

Ukrajinske je kolege zanimalo je da li bi trener Bjelica bio zadovoljan bodom. Upitali su ga i da li bi njegova ekipa igrala ofenzivno i u slučaju da, naprimjer, u 80. minuti rezultat bude neodlučen. 

– Nas zadovoljava samo pobjeda. Mi ćemo apsolutno ići na pobjedu – rezolutno je uzvratio trener Bjelica.

Više koncentracije u odbrani

– Htio bih jedino malo više koncentracije u odbrani, to nam treba. Kod Šahtara smo vidjeli da se radi o vrhunskoj momčadi s vrhunskim pojedincima koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Naravno, protiv takvih igrača morate svih 90 minuta biti apsolutno koncentrirani, a mi to nismo bili u dvije, tri situacije i baš smo tada i primili dva gola. Dakle, moramo koncentraciju podignuti na višu razinu, rekao je Bjelica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.