LONDON

Napadač je viknuo: "Dajte satove", a onda je Kolašinac stupio na scenu…

Kolašinac: Nije se uplašio napadača. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

6.11.2019

I drugi razbojnik koji je pokušao opljačkati Arsenalove zvijezde Mesuta Ozila i Seada Kolašinca priznao je krivicu na sudu u Londonu.

Džordan Nortover (Jordan Northover, 26) priznao je da je pokušao ukrasti dragocjene satove od poznatih fudbalera u incidentu koji se desio 25. jula u sjeverozapadnom dijelu engleske prijestonice. Prethodno se Ešli Smit (Ashley Smith) izjasnio krivim za svoju ulogu u napadu na Ozila (31) i Kolašinca (26), prenosi AFP.

Dvojica razbojnika su na mopedu napala Nijemca Ozila i našeg reprezentativca, koji su bliski prijatelji. Na snimcima, koji su se brzo proširili društvenim mrežama, vidjelo se kako Kolašinac, čiji je nadimak Tenk, iskače iz auta i juri za Smitom i Nortoverom, koji su se od napadača pretvorili u progonjene…

Njemački veznjak Ozil je u međuvremenu u svom crnom Mercedesu pronašao sigurnost ispred jednog restorana. Ozil je naknadno pojasnio da mu je glavna briga bila sigurnost supruge Amine.

- Oni su Kolašincu direktno rekli: "Dajte nam satove!" Seadova reakcija je bila veoma hrabra, jer je on napao jednog od napadača. Drugi je bio ispred mog vozila na mopedu, tako da nisam mogao krenuti. Strahovao sam za moju suprugu, strahovao sam za Seada. Nisam mislio na sebe - rekao je Ozil. 

Londonska policija na svom zvaničnom portalu objavila je i fotografije napadača. 

Ešli Smit i Džordan Nortover. Londonska policija

Objavljen je i snimak napada kojeg smo i ranije imali priliku vidjeti, s tim da se sada vidi atak razbojnika iz drugog ugla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.