ZENICA

Prosinečki: Igračima ne treba veći motiv za utakmicu protiv Italije

Reprezentativci odradili prvi trening pod reflektorima

Prosinečki: Odigrati kao što smo igrali u Torinu. D. Jurišić

Piše: D. Jurišić

11.11.2019

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su danas u Trening centar NSBiH, gdje će obaviti pripreme za naredne kvalifikacione utakmice. 

Iako su do kraja kvalifikacija ostale dvije utakmice, izabranici selektora Roberta Proinečkog već razmišljaju o baražu koji je na rasporedu u mjesecu martu. Nakon osam odigranih utakmica „Zmajevi“ se u Grupi J nalaze na 4. mjestu s tek deset osvojenih bodova. Naredni protivnik, Italija, upisala je svih osam pobjeda i već osigurala plasman na Euro 2020. godine.

- Ne znam treba li nam veći motiv od činjenice da se igra za reprezentaciju i da je protivnik Italija. Mnogi igrači su igrali 90 minuta proteklog vikenda i bit će nam potreban mali period rehabilitacije ali vjerujem da će do petka sve biti OK - rekao je selektor Prosinečki.

Dodao je da neće moći računati na Gojaka, koji je došao povrijeđen u Trening centar.

- Probat ćemo odigrati dobro kao što smo igrali i u Torinu, igrat će uglavnom oni na koje računamo za baraž. Nakon toga, u narednoj utakmici ćemo dati priliku onima koji su do sada imali manju minutažu u reprezentaciji. Vrlo je bitno da naši igrači igraju u svojim klubovima i za njihovo samopouzdanje – rekao je Prosinečki na kraju.


Haris Hajradinović. D. Jurišić

Nakon selektora, novinarima se obratio novajlija u „A“ reprezentativnom dresu, Haris Hajradinović, ofanzivni veznjak turske ekipe Kašimpaša, koji iza sebe ima 15 nastupa uz dva pogotka za omladinske selekcije naše države.

- Kao i svaki igrač, i ja sam od malih nogu sanjao poziv za reprezentaciju i ovo je ostvarenje sna. Očekuje nas zahtjevna utakmica a selektor će odrediti ko će startati, mi ostali ćemo biti spremni da uđemo s klupe ako to bude potrebno. Spreman sam, igram standardno u svom klubu –rekao je Hajradinović i dodao da je velika šteta što se naša reprezentacija već kroz kvalifikacije nije plasirala na Euro.

- Poznajem većinu igrača iz mlađih selekcija ali i klupskih utakmica. Za večeras sam spremio pjesmu, nadam se da ću zadovoljiti saigrače –rekao ej Hajradinović na kraju.

Posljednji bi večeras trebali stići Trening centar stigli Rade Krunić, Miralem Pjanić i Edin Džeko. Naši reprezentativci će od 18 sati imati i prvi trening na terenu zeničkog Trening centra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.