EPILOG

Nakon prvih bodova na strani "Zmajevi" poručili: Ova ekipa ima još mnogo toga da pokaže

Reprezentacija BiH slavila protiv slabašnog Lihtenštajna. NSBiH

Piše: G. ŠUMAR

19.11.2019

Reprezentacija BiH završila je kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo pobjedom u Vaduzu protiv domaće selekcije Lihtenštajna.

Bilo je na kraju 3:0 za "Zmajeve", koji su tako osvojili prve bodove na gostovanju u netom završnom kvalifikacionom ciklusu.

Golove za našu selekciju postigli su Čivić i Hodžić (dva puta).

Dvostruki strijelac Armin Hodžić ističe da ova ekipa ima još mnogo toga da pokaže:

- Bilo je dosta teško igrati. Svima nam je žao što se nismo plasirali na EURO, ali imamo još jednu priliku u martu i želimo svima da pokažemo koliko smo jaki. Sretan sam zbog golova i zbog osvojena tri boda - kazao je nekadašnji napadač Želje i Dinama.

Eldar Ćivić nije krio zadovoljstvo zbog gola za nacionalni tim:

- Presretan sam što sam postigao svoj prvijenac za reprezentaciju. Trebao nam je taj gol i poslije je bilo lakše igrati. Protivnik se dobro branio do tog momenta, ali na kraju je do izražaja došao kvalitet koji je na našoj strani.

Dino Hotić o debiju za „A“ tim kaže:

- Sretan sam zbog debija. Žao mi je što nisam postigao gol, a imao sam priliku. Nakon vodstva od 1:0 bilo je lakše igrati i postigli smo još dva. Važno je da smo osvojili tri boda i sad nam preostaje da se spremimo za baraž u martu..

Utakmicu je prokomentarisao i golman Kenan Pirić:

- Bilo je veoma hladno, ali odigrali smo dobru utakmicu. Na neki način smo opravdali očekivanja. Sretan sam što mi je selektor ukazao povjerenje i što sam prvi put bio na golu u jednoj kvalifikacionoj utakmici, ali i zbog toga što sam sačuvao mrežu. Bilo je teško jer se protivnik povukao. Nije lako bilo kojoj ekipi postići gol kad se brani da deset igrača. Uspjeli smo u drugom poluvremenu da probijemo njihov blok i kasnije je sve išlo u našu korist.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.