SPORT I MLADI

Juniori Bratstva odmjerit će snage sa Espanjolom

Ekipa okupljena oko Irfana Džindića niže velike uspjehe u ovom dijelu sezone

Mlade nade Bratstva putuju u Španiju. Avaz

J. A. / Avaz Sport

28.11.2019

Sport je oduvijek bio osnov za prevazilaženje različitih životnih nedaća, isprepletenih u moru negativnih stvari koje se lijepe na mlade ljude. Na toj grani fudbal je oduvijek bio plod kojeg počnu da konzumiraju djeca i mladi ljudi, a sa zadovoljstvom ga gleda veliki broj ljudi, raduje se uspjesima svojih klubova i reprezentacija.

Trud pojedinaca koji svojim žrtvovanjem nastoje pomoći mladima u ostvarivanju njihovih ciljeva i držeći ih podalje od svakojakog zla, ne bi smio ostati nezapažen. 

Primjer jedne takve priče dolazi i iz juniorske ekipe Bratstva. Ekipa okupljena oko Irfana Džindića niže velike uspjehe u ovom dijelu sezone, a upravo je trener Irfan najviše zaslužen za pisanje pozitivne priče. Njegov trenerski posao je usmjeren na mlade nade Bratstva i upravo igrači poput Maida Muratovića, Kenana Havića, Mahira Kujundžića, Anela Hasića, Adina Mujić, Edina Čelikovića i drugih, ništa manje bitnih će se, po svemu sudeći, boriti za prvaka svoje lige. 

Kulminacija dosadašnjeg aktivnog rada i nanizanih dobrih rezultata bi moglo biti učešće na turniru 3. decembra u Španiji. Tamo će odmjeriti snage s dobro poznatim klubom Espanjol i s još nekoliko drugih španskih klubova. 

Mlade nade Bratstva pod trenerskom palicom Džindića i uz veliku pomoć velikog trenerskog imena Nikole Nikića mogli bi ostvariti velike rezultate i uveliko doprinijeti razvoju gračaničkog sporta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.