VELEŽ

Hasanović: Roster nam je bio kraći pa smo morali nešto mijenjati, improvizirati

Hasanović: Zašto se ne i uključiti u borbu za mjesta koje vode u Evropu. Arhiv

Piše: F. I./Avaz.ba

20.12.2019

Velež je solidno izgurao prvi dio sezone, a velike zasluge za to idu i Dini Hasanoviću, iako je u završnici jeseni imao problem s povredom, ali je stisnuo zube i izdržao do kraja.

– Odradili smo dobar posao s ovom ekipom, uspjeli smo u završnici uzeti šest bodova na teškim gostovanjima, iako smo se mučili s ozljedama, s nešto kraćim rosterom - konstatirao je Hasanović, te dodao:

– Roster nam jeste bio kraći pa smo morali nešto mijenjati, improvizirati. Bez obzira na to, možemo biti zadovoljni ostvarenim. Vidjet ćemo, svi se nadamo da ćemo dobiti u ovom sada periodu tri–četiri igrača i onda bi slika mogla ipak nešto drugačija. Mi smo pokazali ove jeseni da može igrati protiv bilo koje ekipe, pobjeđivali smo one najbolje pa se imamo pravo nadati da se u nastavku još više možemo približiti onim ekipama iz vrha.

Misli da tek iduće sezone, ako slože pravu ekipu, ''Rođeni'' mogu napraviti iskorak.

- Zašto se ne i uključiti u borbu za mjesta koje vode u Evropu? Naravno, idemo sada izvući koliko možemo u ovom drugom dijelu, a onda, ako se posloži prava ekipa, idemo probati napraviti taj iskorak koji navijači jako dugo čekaju - zaključio je Hasanović.

Sve ovo mladi veznjak je izjavio na kraju prvog dijela sezone, koja na početku nije obećavala, jer su u prva tri susreta ''Rođeni'' primili šest golova, dugo vremena se ekipa mučila na otvaranju drugog poluvremena, ali su se nakon dolaska Makedonca Koste Maneva stvari počele polako mijenjati.

Velež je, zatim, teške i zahtjevne utakmice protiv Željezničara, Radnika, Čelika, Slobode, Zrinjskog, Širokog Brijega – prošao bez primljenog gola. Četiri su bile u gostima, gdje je Velež pokazao da može i da zna igrati na rezultat. Nekada to nije bilo lijepo za oko, ali rezultat je bio tu. Spomenuti Manev, koji je igrao na poziciji stopera, odigrao je 1440 minuta i pritom nije zaradio niti jedan žuti karton pa je uz Hasanovića zasluženo često spominjan kao jedna od pozitivnijih priča minule jeseni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.