ENGLESKA

Liverpul hladi šampanjac: Na Enfildu savladan i Vulverhempton

"Redsi" dominiraju Premijer ligom ove sezone

Slavlje nogometaša Liverpula. AFP

Piše: J.A. / Avaz Sport

29.12.2019

Liverpul u Engleskoj nema ravnopravnog protivnika u ovoj sezoni, a "Redsi" mogu polako početi hladiti šampanjac uz koji će proslaviti titulu prvaka. Ekipa Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) savladala je na Enfildu Vulverhempton rezultatom 1:0 u susretu 20. kola engleske Premijer lige. 

Liverpul je prvu priliku imao u 4. minuti kada je Trent Aleksander-Arnold (Alexander-Arnold) ubacio oštru loptu s desne strane na rub peterca, a Mohamed Salah je u naletu, iz prve, poslao malo preko gola. 

U 21. minuti Egipćanin je imao novu priliku, ali je njegov volej s ruba šesnaesterca završio pravo u rukama gostujućeg golmana.  U 31. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Firmino je odlično pucao glavom, a lopta prošla malo pored desne stative. 

Liverpul je do vodstva stigao u 42. minuti kada je Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk) sjajnom dugom loptom pronašao Lalanu (Lallanu), a on ramenom asistirao za Sadija Manea koji je s lijeve strane pogodio za 1:0. 

Igrala se treća minuta sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Pedro Neto postigao pogodak za goste. Međutim, sudija Tejlor (Taylor) je nakon dodatnih pregleda u VAR sobi poništio taj pogodak i Liverpul je na odmor otišao s minimalnom prednošću.

U 53. minuti Georginjo Vajnaldum (Georginio Wijnaldum)  je odlično skočio i glavom šutirao nakon kornera s desne strane, ali je ona završila malo preko gola. Četiri minute kasnije na drugoj strani pokušao je Neto, ali je njegov šut s 20-ak metara završio preko gola.

U 67. minuti Jota je oduzeo Van Dajku  loptu i šutirao s desne strane kaznenog prostora na prvu stativu,ali je golman "Redsa" Alison (Alisson) bio spreman i odbranio njegov udarac. U 82. minuit Raul Himenez (Jiménez) je sjajno primio dugu loptu i izašao u zicer, ali je njegov udarac bio blokiran u posljednjem trenutku. 

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Liverpul je upisao novi trijumf. "Redsi" su uvjerljivi lideri na tabeli s 55 bodova i imaju 13 bodova više od Lestera i utakmicu manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.