NIJE IMAO DILEMU

Federiko Valverde nakon žestokog starta: Izvinjavam se Morati, ali to sam morao učiniti

Zasluženo dobio direktan crveni karton

Žestok start Valverdea nad Moratom. AFP

J.A. / Avaz Sport

13.1.2020

Real Madrid je osvojio španski Superkup u Saudijskoj Arabiji, a Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) slavi devetu pobjedu u svih devet finala s "Kraljevskim klubom". 

Ipak, ono što će se sigurno pamtiti u rezultatskoj dosadi (0:0) u 120 minuta, svakako je potez Federika Valverdea (Federico Valverde), za koji je zasluženo dobio direktan crveni karton.

Alvaro Morata jurio je prema šesnaestercu iz sjajne kontre u 116. minuti, išao je sam prema Tibou Kurtoi (Thibaut Courtois), no Valverde, koji je bio najbliži, nije imao previše vremena za razmišljanje. Grubi prekršaj zadnjeg igrača odbrane Reala značio je direktan crveni karton, a strasti na terenu nisu se smirivale još neko vrijeme.

Izvinjavam se Morati. Da, znam da nije bilo lijepo to što sam napravio, ali, jednostavno, to sam morao učiniti - poručio je Valverde nakon osvojenog trofeja.

Potom se osvrnuo i na veliko slavlje koje je uslijedilo.

- Kad je sve bilo gotovo, kad smo dobili utakmicu na penale, utrčao sam na teren i slavio. Da, bilo je dosta onih koji su meni čestitali, ali to je pobjeda svih nas - objasnio je Valverde, koji je proglašen najboljim igračem finalne utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.