NOGOMET

Milan neuništiv sa Zlatanom: Gol u 91, pa mat od Hakana i Ibrahimovića u produžecima

U polufinalu italijanskog Kupa snage će odmjeriti dvije mega zvijezde Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo

Sl. M. / Avaz.ba

28.1.2020

U polufinalu italijanskog Kupa snage će odmjeriti dvije mega zvijezde Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo, nakon što je Milan u dramatičnoj utakmici pobijedio Torino 4:2 poslije produžetaka.

Heroj susreta bio je Turčin Hakan Čalhanoglu, strijelac gola u 91. minutu za 2:2, potom i za 3:2 u dodatnom vremenu koje je pogotkom garnirao Zlatan Ibrahimović, i tako zapečatio trijumf.

Inače, od dolaska Ibrahimovića, Milan ne zna za poraz. Nakon remija bez golova, uslijedile su četiri uzastopne pobjede (Kaljari, SPAL, Udineze, Breša), potom i adrenalinska pobjeda nad "Bikovima" u momentima kada su igrači Stefana Piolija bili na ivici provalije.

U 91. minutu Čalhanoglu je s ivice kaznenog prostora, imao sreće da lopta pogodi defanzivca gostiju, prevari golmana i odsjedne u mreži.

Igrači Milana su sa daleko više elana odigrali produžetak, a Čalhanoglu je još jednim efektnim pogotkom potpuno preokrenuo situaciju u korist domaćina.

Ibrahimović oživio Milan. AFP

Tačku je stavio fenomenalni Ibrahimović, postavio je nogu baš tamo gdje je trebalo na centaršut i postavio konačan rezultat.

Strijelac za Milan bio je i Bonaventura (12. min, za 1:0), a za goste dvostruki strijelac je bio Brazilac Bremer (34, 71).

Meču u Milanu prethodile su oproštajne poruke i transparenti za tragično nastradalog Kobija Brajanta (Kobe Bryant) koji je dio svog života kao dječak proveo upravo u Milanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.