TRANSFERI

Hadži na ljekarskim pregledima u Glazgovu

Janis Hadži: Pojačat će Rendžerse u igri prema naprijed. Arhiv

Avaz.ba

30.1.2020

Sin proslavljenog Georgija Hadžija (Gheorghe Hagi) Janis, koji je jedan od najperspektivnijih rumunskih fudbalera, otputovao je na ljekarske preglede u Glazgov nakon što je njegov klub Genk dogovorio s Rendžersom šestomjesečnu pozajmicu.

Vijest je potvrđena s više strana, baš kao i dogovor dva kluba po kom će Škoti imati pravo na otkup ugovora u junu. Prema tom dogovoru, Rendžers će morati izdvojiti 5 miliona eura za talentiranog veznjaka. 

Inače, Janis Hadži je došao u Belgiju prije samo šest mjeseci. Mada nije dobio mnogo minuta u dresu Genka, učinak mu je bio više nego zapažen, pošto je postigao tri i namjestio četiri gola. Pritom, samo je jednom odigrao svih 90 minuta...

Trener Rendžersa Stiven Džerard (Steven Gerrard) dobit će kreativnog igrača na sredini terena kojeg će moći koristiti i po krilu. Samim tim proširit će roster, što mu je neophodno za drugi dio sezone, imajući u vidu da je Rendžers osigurao evropsko proljeće (čeka ga Braga u Ligi Evrope), odnosno da ga čeka borba za titulu.

Hadži bi trebao biti predstavljen u toku sutrašnjeg dana, najavljuje "Mozzart spot".    

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.