KOSOVO

Partizanu poziv za turnir "Fadilj Vokri" u Prištini?

Vokri: Ostavio dubok trag u Partizanu. Arhiv

Avaz.ba

2.3.2020

Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari iz Prištine Arbnor Morina najavio je da bi uskoro mogao biti organiziran međunarodni fudbalski turnir u čast preminulog Fadilja Vokrija, a da bi poziv mogao dobiti i beogradski Partizan.

Vokri je bio legendarni fudbaler s Kosova, koji je s velikim uspjehom igrao za Partizan, a bio je i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije. Bio je i predsjednik Fudbalskog saveza Kosova, a kada je umro, na njegovoj sahrani bili su i ljudi iz svih krajeva bivše Jugoslavije, među kojima i nekadašnji funkcioneri Partizana - Žarko Zečević i Branko Ružić. Također, bio je prisutan i nekadašnji igrač "Crno-bijelih" Bajro Župić.

Prema riječima sportskog direktora Fljamurtarija, postoji ideja da u Prištini bude organiziran turnir koji bi ponio ime Fadilja Vokrija, a na koji bi bili pozvani i klubovi u kojima je Vokri igrao: Priština, Partizan, Fenerbahče i francuski Nim.

Morina je za medije na Kosovu dodao da bi turnir trebao biti organiziran u Prištini, na stadionu koji nosi ime Fadilja Vokrija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.