PRIJEDLOZI

Bestidni gazda Juventusa zagovara takmičenje bogatih: Pa zar Atalanta treba igrati Ligu prvaka

Bez historije na evropskoj sceni, samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni, imali su direktan put u elitno evropsko takmičenje

Andrea Anjeli. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

5.3.2020

Gazda Juventusa Andrea Anjeli (Andrea Agneli) bez imalo sramote je na Samitu fudbalskog biznisa u Londonu ispalio da klub kakav je Atalanta ne zaslužuje igrati u Ligi šampiona!

Iako je Boginja jednom nogom u četvrtfinalu elitnog takmičenja, Anjeli smatra da klubovi ranga Atalante ne bi trebali nastupati u Ligi šampiona.

Naravno, uvio je to milioner iz Torina u oblandu stavom da je problem što je Atalanta imala samo jednu dobru sezonu iza sebe!?

- Izuzetno poštujem sve što Atalanta radi, ali bez historije na evropskoj sceni, samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni, imali su direktan put u elitno evropsko takmičenje. Je li to ispravno ili ne - zavapio je Anjeli.

Onda je ubacio kontraprimjer, uvukavši Romu na svoju stranu.

- A onda pomislim na Romu, koja je prethodnih godina dala veliki doprinos rejtingu italijanskog fudbala. Imala je samo jednu lošu sezonu i ispala je iz elite, uz sve posljedice koje su uslijedile za njene finansije.

Tu, naravno, prvi čovjek Juventusa nije stao. On je u neku ruku najavio želju da se „redizajnira“ forma elitnog takmičenja.

- Morali bismo zaštititi naše investicije i troškove. Da li bi u tom slučaju Atalanta imala manje šansi da zaigra na vrhunskom nivou? Ne moram odgovoriti na to pitanje, već moramo stvoriti transparentan proces koji bi nas doveo do ispravnih odluka - rekao je Anjeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.