ŠPANIJA

Koštali su bogatstvo, a ništa od njih: Petorica igrača totalni su promašaji

Eden Azar (Hazard) u četvrtak je operirao zglob u SAD, oporavak se očekuje do maksimalno tri mjeseca

Grizman: Nije se istakao. Arhiv

Avaz.ba

6.3.2020

Nakon što je odrađeno dvije trećine uzbuđenja u španskoj Primeri, čuvena "Marca" napravila je analizu ko je i kako "zaglibio" po pitanju kupovine na jednom od atraktivnijih svjetskih nogometnih tržišta

Prošlog ljeta potrošeno je skoro 1,5 milijardi eura na kupovinu novih igrača, a od čega se čak 60 posto odnosi dakako na najjače asove tamošnjeg nogometa, Real, Barcelonu i Atletiko Madrid.

No, čak jedna trećina tog iznosa, nešto više od 500 miliona eura, loše je iskorištena, barem sudeći prema stanju statistike, bez obzira na to radilo se i o višoj sili, primjerice - ozljedi igrača (Azar).

Primjerice, na vrhu popisa je - Žoao Feliks (Joao Félix). Taj je 20-godišnji napadač stajao Atletiko Madrid čak 127 miliona eura, a zabio je u 19 utakmica - tri gola! 

Antoan Grizman (Antoine Griezmann), smatraju kritičari u "Marci", trebao je bolje iskoristiti odsustvo Luisa Suareza. Taj Francuz ima pristojne brojke, ali nije to ono što su očekivali od bivše zvijezde Atletika. Njegov transfer iznosio je 120 miliona eura.

Eden Azar (Hazard) u četvrtak je operirao zglob u SAD, oporavak se očekuje do maksimalno tri mjeseca, veliki je to problem za Real, koji je za njega iskrcao 100 miliona eura.

Frenki de Jong (Frenkie de Jong) sletio je u Barcelonu za 75 miliona eura, imao je bljeskove, ali također je podbacio. Na dnu liste je možda i najveće razočaranje, ako se pogleda učinak. Luka Jović zabio je tek dva gola u Primeri, premalo za 60 miliona eura...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.