ŽENSKI NOGOMET

Hurem uoči gostovanja protiv Malte: Trebat će nam strpljenje i mirnoća u igri

Kvalifikacije za Euro 2021.

Hurem: Vjeruje u igračice. NSBiH

J. A. / Avaz Sport

9.3.2020

Nogometne reprezentativke Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu "Centenary" u Ta-Kaliju u 18:30 sati odigrati meč kvalifikacija za Euro 2021. s Maltom.

Selektorica Samira Hurem ističe da ekipu očekuje zahtjevniji meč od onog s Izraelom koji je odigran 5. marta u Zenici.

Utakmica s Maltom je potpuno drugačija u odnosu na Izrael. Igrat ćemo na terenu s plastičnom podlogom. Neće biti dovoljno dati sve od sebe, morat ćemo pružiti i više od toga i tako stvarati šanse. Reprezentacija Malte odlično igra u odbrani i trebat će nam strpljenje i mirnoća u igri. Vjerujem da će naše igračice uspjeti i u ovoj utakmici osvojiti bodove, iako je veoma težak meč iza nas i umor je bio veliki. Dobra stvar je što su sve pozvane igračice spremne za utakmicu - rekla je Hurem.

Odbrambena igračica Melisa Hasanbegović, također, očekuje težak meč.

Smatram da će ovo biti jedna teška utakmica za nas, vjerovatno teža nego kada smo igrale u Sarajevu protiv Malte i pobijedile. Poštujemo ih i znamo kakve kvalitete ima naš sutrašnji protivnik, ali naša očekivanja su da osvojimo tri boda. Igramo u gostima i bit će jako teško, ali nadamo se da ćemo i ovaj put pokazati da smo mi kvalitetniji tim od ekipe Malte - poručila je Hasanbegović.

BiH i Malta su se do sada sastajale pet puta. Četiri pobjede je ostvario bh. tim dok je jedan meč završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 7:1 u korist Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.