ENGLESKA

Bezgranična ljubav: Heroj nisam ja, to je moja majka koja je radila tri posla da bi nas hranila

A nije da u je u mladosti olakšavao stvari

Dini: On zna šta je teško raditi. Arhiv

Avaz.ba

19.3.2020

Za hiljade navijača Votforda on je kultni heroj, poznat po svom nadahnjujućem vodstvu na terenu, a ako pitate kiptena Votforda Troja Dinija (Troy Deeney) o njegovom idolu, on neće navesti legende poput Pelea ili drugih fudbalera. On kaže da je pijedestal zaslužila njegova mama Emma Deeney (Ema Dini). 

Na početku intevjua za "The Sun", Troj je u najkraćem objasnio sve.

- Ona je ratnik i anđeo - naglasio je Dini.

Kako kaže, ne slaže se s ljudima da je veliki pritisak igrati fudbal pred velikim brojem ljudi i zarađivati tako veliki novac.

- Teško je raditi tri posla i odgajati djecu. To je moja mama radila - rekao je kapiten Votforda u intervjuu za "The Sun".

A nije da joj je u mladosti olakšavao stvari. I sam kaže da je i to bio veliki teret za njegovu majku. Izbačen iz škole sa 14 godina, kasnije se borio s alkoholom i kockanjem, a imao je i probleme s mentalnim zdravljem. Najspornije je da je na vrhuncu svoje nogometne karijere bio u zatvoru zbog udaranja studenta u glavu pred jednim noćnim klubom 2012. godine. 

Ema i Troj: Bezgranična ljubav. The Sun

Mnogima je čudno da je takva osoba ustvari jako emotivna kada se govori o majci, a čak joj je i slao javne poruke u saradnji s engleskim umjetnicima.

- Ti si mi bila jedina zraka sunca kad je život bio pun kiše. Ti si moja konstanta, ona na koju sam se mogao osloniti od početka - glasila je jedna od njih.

Troj danas ima 28 godina. Priča priču o kompliciranim porodičnim odnosima, ali nasilje, očuh, njegovi zatvorski dani i sve drugo za njega se svelo na ono što je njemu, bratu i sestri pružila majka.

- Ona je radila po danu jedan posao, a navečer čistila lokalne kladionice. Vikendom smo dijelili letke. Išao sam po brata i sestru iz škole, odvodio ih kući i pravio im grah na tostu, a zatim bi se mama vratila, vodila ih na treninge, pa opet išla na posao - rekao je Dini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.