OBAVLJENI TESTOVI

Iz Milana potvrdili: Paolo Maldini i njegov sin zaraženi koronavirusom

Već su proveli dvije sedmice kod kuće, bez kontakta sa drugima

Maldini: Igrao za Milan 25 godina. sport.onet

E. J. / Avaz.ba

21.3.2020

Direktor italijanskog nogometnog prvoligaša Milana Paolo Maldini i njegov sin Danijel (Daniel) testirani su pozitivno na koronavirus, objavili su "Rosoneri".

- AC Milan potvrđuje da je Paolo Maldini, tehnički direktor kluba, bio svjestan kontakta s osobom koja je nakon toga testirana pozitivno na koronavirus. Počeo je i sam pokazivati simptome virusa.

Jučer mu je urađen test, čiji je rezultat bio pozitivan. Njegov sin Danijel, napadač u omladinskom timu Milana koji je ranije trenirao sa prvim timom, također je bio pozitivan. Paolo i Danijel su dobro i već su proveli dvije sedmice kod kuće bez kontakta sa drugima. Oni će sada ostati u karantinu dok se ne oporave, prema medicinskim protokolima - saopćio je slavni klub.

Paolo Maldini (51) klupska je legenda Milana. Kao igrač je dres "Rosonera" nosio čak 25 godina, dok je 2018. preuzeo dužnost direktora. Danijel ima 18 godina, a prošlog mjeseca postao je treća generacija porodice Maldini koja je nosila dres Milana u Seriji A nakon djeda Ćezarea (Cesare) i oca Paola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.