STVARNO SE UPLAŠIO

Reprezentativac Njemačke o koronavirusu: Sportista sam i u formi, ali morao sam se žestoko boriti

Ljudima koji već imaju zdravstvene probleme, ovo bi moglo da dovede život u opasnost

Kilijan: U Paderborn stigao iz Borusije. Twitter

E. J. / Avaz.ba

25.3.2020

Prvi fudbaler njemačke Bundeslige koji je pozitivno testiran na koronavirus, rekao je da se "stvarno uplašio" zbog ove bolesti.

Luka Kilijan (Luca Kilian, 20), član reprezentacije Njemačke od 21 godine, propustio je sedam mečeva otkako je zadobio povredu mišića krajem januara. Njegov klub odigrao je posljednju utakmicu 6. marta protiv Kelna.

- Počelo je 10. marta malom iritacijom u grlu. Dan poslije sam imao glavobolju, ali sam nastavio s treninzima. Dvanaestog marta prvi put sam imao povišenu temperaturu. Imao sam groznicu i jaku drhtavicu. Tada sam se prvi put počeo plašiti. Prošla su četiri dana kada je groznica opala, a nakon toga sam se svakog dana osjećao bolje - dodao je Kilijan. 

Mladi defanzivac, koji se na početku sezone priključio Paderbornu iz Borusije Dortmund, uspio se vratiti kući, svojoj porodici, gdje se o njemu brine njegova majka, medicinska sestra.

- Da sam ostao u Paderbornu, završio bih u bolnicu. Sada mogu govoriti iz iskustva. Sportista sam i u formi, ali morao sam se žestoko boriti protiv virusa. Ljudima koji već imaju zdravstvene probleme, ovo bi moglo da dovede život u opasnost - rekao je Kilijan.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.