KONJIC

Potpredsjednik Želje za "Avaz": Dobro sam, poslao sam poruku Amaru da mi ostavi mjesto u timu

Jučer sam trenirao na traci

Badžak: Nemam nikakve simptome. FK Željezničar

Piše: N. D. / Avaz.ba

25.3.2020

Jučer je stigla vijest da je Jasmin Badžak, potpredsjednik Fudbalskog kluba Željezničar, pozitivan na koronavirus. Ugledni biznismen iz Konjica pokazao je odgovornost, kakva se u ovim trenucima traži, pa je nakon što je imao kontakt s pozitivnim osobama, počeo samoizolaciju.

Na kraju se ispostavilo da je i on pozitivan na virus, ali, na svu sreći, on nema simptome.

- Odlično se osjećam. Pozitivan na virus jesam, ali nemam nikakve simptome. Dobro sam i jučer sam trenirao na traci i poslao sam poruku Amaru Osimu da mi ostavi mjesto u timu. Spreman sam za nastavak sezone - kaže Badžak za "Avaz".

Spreman je za šalu, kako reče, mora se na stvari gledati pozitivno, ali svakako poziva ljude da situaciju shvate i ozbiljno u domenu koji je do njih.


Badžak: Na vezi s ostalim članovima uprave. Arhiv

- U izolaciji sam. Moramo se svi ponašati odgovorno u ovakvoj situaciji. Treba poštovati mjere koje se poduzimaju kako bi što prije prebrodili ove izazove - naglasio je potpredsjednik kluba s Grbavice.

Inače, Željezničar je poželio brz oporavak svom potpredsjedniku.

- Jasmin Badžak, potpredsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, nažalost, pozitivan je na virus Covid-19. Badžak je pokazao društvenu odgovornost i na prvi znak sumnje započeo s boravkom u samoizolaciji. Prije nekoliko dana uslijedilo je testiranje na virus Covid-19, a, nažalost, test je pokazao pozitivan odgovor. Potpredsjednik UO je u svakodnevnom online kontaktu s ostalim članovima rukovodstva kluba.

Velikom željovcu i našem potpredsjedniku želimo brz i uspješan oporavak. Također, ovom prilikom molimo sve građane da se pridržavaju uputa stručnjaka kako bismo ovu situaciju prebrodili što brže - poručili su iz Željezničara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.