ENGLESKA

Širer savjetuje Kejna

Kejn: Oporavlja se od povrede. Arhiv

Avaz.ba

26.3.2020

Alan Širer (Shearer) smatra da Heri Kejn (Harry Kane) treba da napusti klub iz Londona ukoliko "Spursi" ne osvoje nijedan trofej u narednih 12 mjeseci. Nakon što je Totenhem prošle sezone stigao do finala Lige prvaka, ove godine nije izdržao pritisak pa je, umjesto menadžera Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino), na klupu imenovan Žoze Murinjo (José Mourinho). Ali, ni pod palicom portugalskog stručnjaka nisu cvjetale ruže pa je Totenhem, prije prekida Premijer lige zbog pandemije koronavirusa, bio tek osmi na tabeli engleskog prvenstva.

- Pretpostavljam da, ako ništa ne osvoji u sljedećih 12 mjeseci, onda mora da ode. Mislim da će ostati još godinu, a ako ne bude titula, otići će - rekao je Širer za podkast "Match of the Day: Top 10", prenose engleski mediji.

Kejn bi u budućnosti, ujedno, mogao da svrgne Širera s vječne liste najboljih golgetera Premijer lige, iako je nekadašnji napadač Sautemptona, Blekburna i Njukasla rekorder sa 260 pogodaka. Centarfor Totenhema do sada je postigao 136 golova.

- Zavisi od njegove spremnosti. Bit će mu teško. Dao je do sada mnogo golova, ali ako ostane u formi i u Premijer ligi... Mnogo je tih ako, bit će mu teško, ali rekord će da padne jednog dana - rekao je Širer.

Kejn je van stroja od Nove godine, nakon što je povrijedio potkoljenicu u meču sa Sautemptonom, a prije nekoliko dana je za klupski sajt priznao da je zadovoljan njegovim oporavkom.

Dobro sam, sa stanovišta rehabilitacije i ličnog mišljenja, stvarno radim dobro. Sad sam u dobroj fazi i naporno vježbam, mnogo rehabilitacije i čekam da vidim šta će se desiti kad se nastavi sezona - izjavio je engleski reprezentativac. 

Heri Kejn član je Totenhema od 2004. godine, a šansu u prvom timu je dobio 2009. Igrao i za Lejton Orijent, Milvol, Norič i Lester, timove u kojima je bio na pozajmicama, prenosi "Mondo".

Širer. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.