ASOVI

Slišković: Gasperini mi je bio saigrač u Peskari, Estiarte me upoznao sa Gvardiolom

Slišković sa asistentina iz honkoškog Kičea. Agencije

Avaz.ba

1.4.2020

Malo je takvih nogometnih umjetnika kao što je Blaž Slišković. Legendarni Baka za SN prokomentirao je dvije svoje fotografije o kojima se i danas priča. To su fotografije koje je objavio na Facebooku, onu s Đan Pijerom Gasperinijem (Gian Piero Gasperini), današnjim trenerom Atalante.

- Igrali smo skupa u Peskari, u to vrijeme bio je kapitan. Onda mi jedna stara prijateljica na to napiše post “Baka, svi su uz tebe uspješni”... Ja joj odgovorim: “Ja, nažalost, nisam”, ha-ha... Ali smo se sjetili da sam bio prvak bivše države u plivanju. Zaista jesam... Moramo se malo šaliti, rekao je Slišković, koji je trenutno trener honkoškog Kičea.


Kad se fotografirao s Pepom Gvardiolom (Guardiola), popularni Baka je napisao: “Meni je to sekunda, a njemu uspomena za cijeli život”.

- A znate li kako je on znao za mene? Manuel Estiarte, legendarni vaterpolist, igrao je vaterpolo za Peskaru, pa sam s njim veliki prijatelj. S njim je u Peskari tada igrao i Dubravko Šimenc. Gotovo dvije godine smo Estiarte i ja bili nerazdvojni. On je sada desetak godina savjetnik Pepa Gvardiole. Tako smo se Pep i ja upoznali, objašnjava Slišković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.