NOGOMET

Oglasio se bh. premijerligaš: Dug smanjen za 2,8 miliona maraka, igrači na minimalcu

Sve dogovorene otplate sa povjeriocima suspendirane su na minimalno 120 dana

U protekla četiri mjeseca u klub ušlo više od milion KM kapitala. Fena

Avaz.ba

5.4.2020

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sloboda odlučio je da će uposlenici i igrači imati primanja u zakonskim propisanim okvirima minimalnog ličnog dohotka, saopćio je tuzlanski premijerligaš.

Sve dogovorene otplate sa povjeriocima suspendirane su na minimalno 120 dana, o čemu će povjerioci biti zvanično obaviješteni pismenim putem. Sve te mjere, kako je saopćeno s Tušnja, preduzete su radi prevazilaženja novonastale epidemiološke situacije, kao i stvaranja preduvjeta da klub, kada se steknu uvjeti, nesmetano nastavi s radom. 

Uzimajući u obzir da Sloboda uredno izmiruje porezne obaveze, Upravni odbor uputit će molbu da se odgodi uplata poreza na period od 90 dana.

Saopćeno je i da je u protekla četiri mjeseca u klub ušlo više od milion KM kapitala. Uz pomoć tih sredstava, kao i drugim aktivnostima, ukupni dug Slobode smanjen je za 2,8 miliona KM, tvrde iz tuzlanskog premijerligaša. 

Nogometnom savezu BiH upućena je, također, molba da, iako će izvještaji koji su poslani biti u velikoj mjeri pozitivni za prethodni period, prilikom odlučivanja o licenciranju uzme u obzir novonastale okolnosti i klubovima dozvoli period od 12 mjeseci za izmirenje prethodnih i nastalih obaveza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.