ŠPANIJA

Del Boske: Nejmar mnogo vara na terenu

Del Boske. The Telegraph

Avaz.ba

6.4.2020

Iskusni španski trener Visente del Boske, koji je Špancima donio titulu svjetskog šampiona u Južnoj Africi, u razgovoru za "Mundo Deportivo“ o aktuelnoj svjetskoj krizi istaknuo je da nam je pandemija koronavirusa velika lekcija. 

- Svako mora da bude svjestan da ne može znati sve i da ima mišljenje o svemu - rekao je Vinsente del Boske te je dodao:

- Na ovo nijedna zemlja nije bila spremna. Političari slušaju stručnjake, a Covid-19 ni najveći eksperti nisu očekivali da će biti novi strašni virus. Solidarnost i dobrobit pojedinaca ili grupa su veoma dobri. Potrebno je da ljudi budu velikodušni i da daju pomoć u ličnom svojstvu... Ali, suštinska i elementarna pomoć u vanrednim situacijama mora da bude odgovornost administracije. Moramo vjerovati u javno zdravlje i da u njega ulažemo.

S druge strane, Del Boske smatra da se fudbalske sezone moraju završiti te proglasiti šampioni, odnosno oni koji ispadaju i oni koji ulaze u prvu ligu. 

Također, poznati španski stručnjak rekao je i ovo: 

- Nejmar za mene nije dobar primjer timskog igrača, iako ima sjajne tehnikalije. On je sigurno na mojoj listi pet najboljih na svijetu. Ali, on na terenu mnogo vara i pretvara se, što niko ne voli - objašnjava Del Boske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.