UPRAVNI ODBOR SPFBIH

Pet aktivnih fudbalera u Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH

Pridruženi članovi Upravnog odbora SPFBiH postali su Stevo Nikolić, Amar Rahmanović, Semir Bajraktarević, Samir Efendić i Mirza Kovač

Svim novim, pridruženim članovima Upravnog odbora SPFBiH želimo uspješan rad. Arhiv

Piše: Avaz.ba

10.4.2020

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini dobio je nove, pridružene članove Upravnog odbora. Pet aktivnih fudbalera pridružilo se strukturama SPFBiH te će svojim iskustvom pomoći i dati bitne smjernice u kreiranju različitih projekata, programa i strategija za razvoj bh. fudbala, koje provodi Sindikat. 

Pridruženi članovi Upravnog odbora SPFBiH postali su Stevo Nikolić, Amar Rahmanović, Semir Bajraktarević, Samir Efendić i Mirza Kovač. Stevo Nikolić jedan je od najboljih fudbalera u Premijer ligi BiH u proteklih 15 godina, a ujedno je jedan od najboljih strijelaca. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Modriču, Borac, Zrinjski, Željezničar te za brojne internacionalne klubove. Osvojio je čak četiri trofeja prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine, i to sa tri kluba. Trenutno je član Žarkova (Srbija) i, kao tridesetpetogodišnji igrač, pruža zapažene partije. 

Amar Rahmanović član je FK Sarajevo, s kojim je u prošloj sezoni osvojio duplu krunu u BiH. Dvadesetpetogodišnji vezni fudbaler igrao je za nekoliko klubova u svojoj dosadašnjoj karijeri, a prije dolaska u Sarajevo, nosio je dres Slobode, Olimpika, Maribora, Celja… Pored fudbalske karijere, Rahmanović je posvećen visokoškolskom obrazovanju.

Semir Bajrakatervić je iskusni prvotimac Čelika iz Zenice, koji je dugi niz godina nastupao u inozemstvu. On je završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj te je karakteran fudbaler, a Mirza Kovač je jedan od najboljih fudbalera Prve lige FBiH i aktuelni član FK Zvijezda Gradačac.

Kapiten FK Tuzla City Samir Efendić dugi niz godina nastupa u Premijer lige BiH i trasira svoj put u trenerskim vodama. Aktivan je i pored terena kroz brojne društveno-odgovorne aktivnosti.

- Svim novim, pridruženim članovima Upravnog odbora SPFBiH želimo uspješan rad - poručili su iz Sindikata profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.