TRANSFERI

Mertens odlazi iz Napolija, ali ostaje u Italiji

Odbio ponude s Otoka. Arhiv

Avaz.ba

16.4.2020

Belgijski napadač Dris Mertens (Dries) najvjerovatnije neće produžiti ugovor s Napolijem i vrlo je izvjesno da napušta "San Paolo". Posljednji u nizu zainteresiranih klubova je milanski Inter, koji je ponudio najbolju plaću.

Iako su italijanski mediji prenijeli da je Mertens bio blizu dogovora s predsjednikom Aureliom De Lorentisom (Laurentiis) o produžetku ugovora, prekid sezone u Seriji A, uzrokovan pandemijom koronavirusa, usporio je pregovore.

Kako prenose mediji na Apeninima, sada je Mertens sve dalje od dogovora i naljeto će postati slobodan igrač, pa će moći bez obeštećenja napustiti klub. Odavno je poznato da su za Mertensa ozbiljno "zagrizli" engleski klubovi Mančester junajted, Arsenal i Čelzi, Belgijanac bi radije da ostane u Italiji, gdje je milanski Inter ponudio najbolje uvjete. 

"Neroazuri" su navodno spremni da potpišu s Mertensom dvogodišnji ugovor s opcijom produžetka na još jednu sezonu vrijedan šest miliona eura godišnje!

To je za milion eura više od plaće koju zarađuje u Napoliju, a osim toga, na "Đuzepe Meaci" bio bi oslobođen komercijalnih prava na imidž. Mertens je u karijeri nastupao za Gent, Utreht i PSV Ajndhoven, odakle je 2013. godine stigao u klub sa "San Paola" za koji je postigao 90 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.