UEFA

Održana treća videokonferencija: Termini utakmica baraža još nisu poznati

Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica bit će definirano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi

Pjanić i Džeko. Arhiv

Piše: Avaz.ba

21.4.2020

Putem videolinka danas je održan sastanak svih članica UEFA-e na kojem su prezentirana potencijalna rješenja vezana uz takmičenja nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za Euro 2020), kao i klupskih takmičenja UEFA-e, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana usljed pandemije Covida-19.

- Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za Euro 2020. godine, bit će poznati naknadno. Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definirano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od nadležnih organa zemalja širom svijeta s jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije Covida-19 - saopćeno je iz NSBiH.

UEFA i dalje ostaje u stalnoj komunikaciji sa svojim članicama, prvenstveno radi omogućavanja jednostavnog protoka informacija, što je od velikog značaja u novonastaloj situaciji. 

- Posebno iz razloga ublažavanja i amortiziranja nastalih poteškoća i problema uzrokovanih pandemijom Covida-19. To se prije svega odnosi na mogućnost nastavka nacionalnih takmičenja, prijelaznih rokova, pitanja statusa igrača i klubova, kao i niza drugih općih aspekata koji utječu na fudbal u svijetu, a čija je stabilnost značajno narušena epidemijom korona virusa - ističu iz kuće bh. fudbala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.