ŠPANIJA

Barcelona prodaje prava na "Nou Kamp"

Čitava suma novca bi bila usredsređena na određeni projekat borbe protiv Covid-19. Arhiv

Avaz.ba

21.4.2020

Pomalo iznenađujuće vijesti stižu iz Španije.  Pandemija koronavirusa mogla bi da odnese još jednu "žrtvu" - legendarni "Nou Kamp"! Nakon što se prethodnih dana pojavila informacija da bi Barcelona svoje utakmice mogla igrati pred praznim tribinama stadiona "Nou Kamp" do februara 2021. godine, mediji prenose da katalonski velikan planira prodati prava na ime stadiona, ne bi li uspio da prikupi novac u borbi od posljedica nastalih zbog pandemije koronavirusa. 

"Blaugrana" bi prava na ime stadiona "Nou Kamp" prodala na godinu, čime bi pokušali da ostvare što veći prihod. Šampion Španije je tako riješio da odustane od još jedne od svojih tradicija, ne bi li njihov stadion poneo ime određenog sponzora u sezoni 2020/21, prenosi "Skaj Sports". 

Čitava suma novca bi bila usredsređena na određeni projekat borbe protiv Covid-19 i taj projekat bi odlučili sponzor koji bi platio za nošenje prava i fondacija fudbalskog kluba Barcelona.

"Nou Kamp" je otvoren 1957. godine i trenutno prima 99.000 gledalaca, ali njegovo ime neće biti skroz obrisano. Ime "Nou Kamp" će biti pridodato imenu sponzora, naveli su iz kluba.

Naravno, ova odluka će morati da bude odobrena i od strane Generalne skupštine članova kluba, prenosi "Mondo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.